MLADI KONTRATENOR FRANKO KLISOVIĆ PRVI PUT NA RIJEČKOJ POZORNICI

23. veljače 2021.

Barokna opera “Julije Cezar u Egiptu – iznova” Georga Friedricha Händela na programu je u petak, 26. veljače, u 18,30 sati. U ulozi Nirena nastupit će mladi kontratenor Franko Klisović. Kontratenori nisu jako brojni i zato su visoko cijenjeni na opernoj sceni.

“Ovo mi je druga operna produkcija, inače sudjelujem u koncertnim izvedbama barokne glazbe. Prvi put sam na riječkoj sceni iako sam sudjelovao i u operi “Didona i Eneja”, ali sam pjevao iz lože. Oduševljen sam predstavom a vjerujem da će biti i publika, pogotovo zato što smo toliko privilegirani naspram ostatka svijeta mogućnošću opernih izvedbi”, govori Franko Klisović uoči obnove opere “Julije Cezar u Egiptu – iznova” u režiji i dramaturgiji Marina Blaževića, a pod dirigentskim vodstvom maestra Villea Matvejeffa.

Franko Klisović, rođen u Šibeniku, studira dirigiranje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi mo. Tomislava Fačinija te studij pjevanja u klasi prof. Martine Gojčete Silić. Pjevanjem se profesionalno počeo baviti krajem 2015. godine. Ostvario je ulogu Ottonea u “Agrippini” G. F. Händela, a nastupao je u Dohi u Katara Opera House. Nastupa s brojnim ansamblima i orkestrima. Riječkoj je publici poznat po ulozi Duha u operi “Didona i Eneja” H. Purcella. A na Summer Classics Festivalu u pulskoj Areni uz Riječki je simfonijski orkestar te uz sopranisticu svjetskog glasa Sumi Jo sudjelovao u izvedbi “Carmine burane” C. Orffa.