NA “AFTERU” BORBENO!

18. svibnja 2022.

“Afteri” u Dram(m)a centru Hrvatskoga narodnog kazališta Ivana pl. Zajca nisu samo razgovori o temama koje predstave otvaraju, nego i predstave same. Nakon izvedbi “Intelligenze Artificiali al Wellness” / ”Umjetne inteligencije u wellnessu, autorskog projekta Giuseppea Nicodema, u petak 13. svibnja, održan je kviz u kojem su sudjelovale dvije umjetne inteligencije. Prva, predvođena Giuseppeom Nicodemom, sastojala se od dvadesetak pojedinačnih elemenata koji su došli u obliku posjetitelja predstave. Drugu kolektivnu umjetnu inteligenciju, također prerušenu u redovnu publiku, predvodila je Serena Ferraiuolo. I jedna i druga ekipa odgovarale su na pitanja koja je postavljao ravnatelj Talijanske drame Giulio Settimo, a glumica Leonora Surian Popov i voditeljica programa razvoja publike Katarina Mažuran bile su sutkinje.

U žaru borbe ekipe su smišljale odgovore na nedoumice svojih ljudskih korisnika i izvlačile ih iz emocionalno i egistencijalno ugrožavajućih situacija. Između redova se provlačilo pitanje koliko umjetna inteligencija barata pojmovima morala, emocija i savjesti. Na kraju je pobjednička ekipa dobila nagrade.

Sljedeće “Aftere”, u petak 20. i subotu 21. svibnja, nakon predstave “Lolipop” Nataše Antulov i Aleksandre Stojaković Olenjuk, organiziraju i realiziraju studentice i studenti Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Foto & Video galerija
 
Sponzor predstave “Intelligenze Artificiali al Wellness” / ”Umjetne inteligencije u wellnessu“

Partner mediatico / Medijski pokrovitelj