Kristina Kolar

Nacionalna operna prvakinja Kristina Kolar kao Liza u „Pikovoj dami“: „Sretna sam što Lizu pjevam uz Ivana Momirova“

1. prosinca 2023.

U novim izvedbama opere „Pikova dama“ Petra Iljiča Čajkovskog 2. i 4. prosinca ulogu Lize pjevat će, po prvi put, nacionalna operna prvakinja, dobitnica brojnih nagrada, sopranistica Kristina Kolar.

„U ulozi Lize se jako dobro osjećam, jako sam sretna što pjevam tu ulogu. Malo sam istraživala Puškina i njegovu istoimenu kratku priču. U predstavi je zapravo više dan naglasak na Lizu kao lik, obzirom na to da se u Puškinovoj noveli ona, zapravo, svodi na jedan sporedan lik,“ kazala nam je Kristina Kolar o svojoj ulozi te dodala: „Tijekom rada trebala sam obratiti pažnju na izgovor teksta s obzirom na to da sam samo na Akademiji pjevala neke arije na ruskom, a od tada nisam imala priliku pjevati predstavu na ruskom jeziku. Srećom imamo izvrsnu korepetitoricu koja je Ruskinja, tako da mi je jako puno pomogla. Hvala, Nataliya!”

Pohvalila je Kristina i svoje kolege na sceni: „Jako sam sretna što imam izvrsne partnere na pozornici, svog supruga Roberta (Knez Jelecki) koji ima najljepšu ariju u predstavi, „Ja vas ljublju“. Moram to reći ne zato što on pjeva, nego zato što je ova arija zaista jako poznata i često je baritoni izvode i na koncertima. Također, iznimno sam sretna što imam priliku pjevati s našim Hermanom koji se ovdje predstavio već u nekoliko uloga – Ivanom Momirovim, jednim ogromnim glasom i prekrasnim temperamentom koji iz mene uvijek izvlači najbolje. U duetima s njim dajem svoj maksimum, jako je lijepa energija među nama. Umjetnicima je jako važno da im se doživljaji i interpretacije prožimaju međusobno i da svatko da nešto svoje te da se to stopi u jednu lijepu priču koju će publika osjetiti. S Dubravkom Šeparović Mušović, koja igra Pikovu damu, već sam imala prilike surađivati. Dubravka i ja se poznajemo već dugo godina i dugo radimo zajedno. Sviđa mi se što je od svog lika napravila jednu gotovo horor priču. U ovoj operi općenito ima zanimljivih arija i fraza koje „ježu kožu“.“

Ne propustite operno remek-djelo „Pikovu damu“ u režiji Christiana Romanowskog i Dunje Vejzović, a pod dirigentskim vodstvom maestra Valentina Egela s Kristinom Kolar u glavnoj ženskoj ulozi!

 

Razgovarala Julia Vazniak

 
Partner mediatico / Medijski pokrovitelj
Sponzor “Adventa u kazalištu”