NACIONALNA PRVAKINJA OPERE KRISTINA KOLAR NA KONCERTIMA “NESSUN DORMA”

14. srpnja 2020.

Na skorašnjim koncertima opernih arija i dueta “Nessun dorma 1” i “Nessun dorma 2” nastupit će nacionalna operna prvakinja, dobitnica brojnih nagrada, Kristina Kolar.

Ove smo je sezone slušali i gledali u ulozi Tosce u istoimenoj Puccinijevoj operi te kao solisticu na koncertima “Operetni evergreeni” i “Naše pjesme, vaši snovi”.

A Kristina Kolar podarila nam je i nezaboravnu Aidu, ulogu kojom je osvajala ne samo riječku i hrvatsku, već i svjetsku opernu publiku. I na koncertu “Nessun dorma 1”, Kristinu Kolar slušat ćemo upravo kao Aidu, u duetu Aide i Radamesa La fatal pietra sovra me si chiuse, i finalu ove opere Giuseppea Verdija.

Podsjetimo kako je u nizu nagrada što ih je primila naša nacionalna prvakinja i prestižna Nagrada “Milka Trnina” što ju je dobila za ulogu Santuzze u operi “Cavalleria Rusticana” Pietra Mascagnija. Sretnici koji će biti u publici koncerta, moći će je ponovno slušati i kao Santuzzu, u duetu Santuzze i Alfia Oh! Il Signore vi manda compar Alfio te u ulomku Regina coeli laetare… Inneggiamo, il Signor non è morto.

Na drugom koncertu otpjevat će Kristina Kolar ariju Ritorna vincitor iz 1. čina “Aide”, te ariju In questa Reggia Puccinijeve heroine Turandot, uloge kojom je krajem prošle godine briljirala u tršćanskom Teatru “Giuseppe Verdi”.

Vidimo se na Trgu Riječke rezolucije 23. i 25. srpnja!

 

Foto & Video galerija

 

Generalni pokrovitelj Riječkog simfonijskog orkestra