NOVOGODIŠNJI KONCERT RIJEČKOG SIMFONIJSKOG ORKESTRA I U PULI

22. prosinca 2020.

Riječki simfonijski orkestar već tradicionalno će izvesti Novogodišnje koncerte 27., 28., 29., 30. i 31. prosinca, ovaj posljednji Dječji u podne, za riječku publiku. Međutim, niz svojih popularnih koncerata započet će u Puli, i to u petak 18. prosinca gostovanjem u Istarskom narodnom kazalištu.

Koncert koji ove godine nosi naslov “Plesovi za vašu dušu” posvećen je 250. obljetnici rođenja glazbenog genija, Ludwiga van Beethovena. Na programu drugog dijela koncerta tako će se naći jedno od najpopularnijih skladateljevih djela – Sedma simfonija. „Apoteoza plesa: ples u najuzvišenijem smislu, najuzvišeniji čin tjelesnog pokreta uklopljen u idealan tonski oblik”, Wagnerove su riječi o ovoj simfoniji. Na programu će se naći, naravno, omiljena i neizostavna djela drugih skladatelja, poput Na lijepom plavom Dunavu i Ispod gromova i munja Straussa, Slavenski ples br. 2 Dvořáka te Mozartiana Čajkovskog.

U novu godinu će vas, s glazbenicima Riječkog simfonijskog orkestra, uvesti mladi maestro, naš kućni dirigent Valentin Egel, koji sve više postaje pravim miljenikom riječke publike.

Zaplešite s nama uz Riječki simfonijski orkestar!

 

 

Generalni pokrovitelj Riječkog simfonijskog orkestra