ODGAĐA SE PREMIJERA “OPASNIH VEZA”

11. veljače 2021.

Draga publiko, obavještavamo vas da smo, u dogovoru s autorskim timom i ansamblom predstave, donijeli odluku o odgodi premijere predstave „Opasne veze“. Premijerna izvedba, ranije najavljena za 15. veljače, odgađa se tako za travanj ili svibanj. Iako nije bila jednostavna, odluka je u ovom trenutku bila neophodna. Naime, u situaciji u kojoj bi, zbog protuepidemijskih mjera, umjetnici bili primorani donositi odluke koje ograničavaju dramaturško-redateljske ideje i glumačku igru, posebice u prikazivanju ljubavnih odnosa, nismo mogli pristati na kazalište bez bliskosti, poljubaca, dodira i intenzivnih kontakata među ljudskim bićima. Naravno, nismo spremni pristati niti na kazališnu izvedbu koja bi ugrožavala ičije zdravlje. Stoga smo odlučili strpljivo pričekati bolja vremena, nadamo se skora, ona vremena u kojima će poljupci biti opasni samo po slomljeno srce.

Umjesto “Opasnih veza”, 15., 18., 25. i 27. veljače, bit će izvedena hit predstava “Kralj Edip”, dvostruko nagrađena od publike: najbolja predstava u prošlosezonskom programu Hrvatske drame, ali i najbolja predstava u cjelokupnoj premijernoj produkciji riječkog HNK.

Posjetitelji koji su kupili ulaznice za izvedbe “Opasnih veza” mogu ih, na blagajni Kazališta, zamijeniti ulaznicama za izvedbe “Kralja Edipa” ili ostvariti povrat novca najkasnije 24 sata prije izvedbe predstave.

Zahvaljujemo na razumijevanju.