Opera „Pikova dama“ najbolja je predstava sezone po ocjeni publike!

3. listopada 2023.

Za najbolju predstavu „Zajca“ prošle sezone publika je izabrala opernu predstavu „Pikova dama“ Petra Iljiča Čajkovskog pod dirigentskim vodstvom maestra Valentina Egela i u režiji Christiana Romanowskog i Dunje Vejzović koja je ujedno bila i umjetničkom voditeljicom projekta. Stoga je ovoj predstavi pripala Nagrada publike „Đuro Rošić“, kako je obznanjeno nakon sinoćnje izvedbe opere „Anna Bolena“, na dodjeli nagrada publike za najbolja umjetnička ostvarenja u opernom i koncertom programu prošle sezone.

Trojac Vejzović, Egel, Romanowski primio je i još jednu nagradu: zahvaljujući glasovima publike, operi „Pikova dama“ pripala je i Nagrada „Boris Papandopulo“ za najbolju opernu predstavu prošle sezone.

Maestru Valentinu Egelu, šefu dirigentu Riječkog simfonijskog orkestra, uručena je i Nagrada „Lovro pl. Matačić“ za najbolji koncert sezone, a pripala je simfonijskom koncertu „Papandopulo, Mozart, Brahms“ kada je za dirigentskim pultom pred glazbenicima Riječkog simfonijskog orkestra bio upravo maestro Egel, a kao solisti nastupili pijanist Lovre Marušić i mezzosopranistica Emilia Rukavina.

Za najbolje ostvarene uloge u opernom programu, prema odluci publike nagrađeni su Anamarija Knego za ulogu Elizabete de Valois u predstavi „Don Carlo“ te Luka Ortar za ulogu Filipa II. u istoj opernoj predstavi.

Dodjela nagrada publike za najbolja umjetnička ostvarenja u programu Hrvatske drame bit će upriličena 6. listopada, a za umjetnička ostvarenja u programu Baleta 23. listopada.

Foto & Video galerija

Foto: Jan Mastrović

 

Partner mediatico / Medijski pokrovitelj