PJEVAČKI MASTERCLASS NICOLETTE OLIVIERI

22. studenoga 2016.

Zborovođa, dirigentica, korepetitorica, trenerica glasa Nicoletta Olivieri održat će masterclass za šest sudionica/ka, od 6. do 9. prosinca 2016. Nakon što je radila s najvećim svjetskim zvijezdama opernoga svijeta, održat će u Rijeci masterclass za zainteresirane pjevače/ice koji će dnevno će imati svojih 45 minuta rada s njom, a istovremeno i priliku slušati sate ostalih sudionika. Nicoletta Olivieri specijalizirala je talijanski, lirski repertoar, a prijavljeni kandidati imat će priliku usavršiti interpretaciju, stil, dikciju, tradiciju pjevanja. Nakon održanog masterclassa, uslijedit će zajednički recital 10. prosinca na kojem će svatko nastupiti s po dvije arije.

Cijena masterclassa po danu je 400 kuna, a prijave traju do 3. prosinca 2016. godine do 12:00 sati. Prijaviti se možete slanjem životopisa (na talijanskom ili engleskom) na info@nicolettaolivieri.com.

Nicoletta Olivieri diplomirala je na Konzervatoriju „G. B Martini” u Bolonji, specijalizirala je talijanski, lirski repertoar, a podučava interpretaciju, stil, dikciju i tradiciju pjevanja. Surađivala je s najvažnijim dirigentima i zborovođama, slavnim svjetskim opernim pjevačima i zborovima, primjerice s Riccardom Mutijem, Claudiom Abbadom, Fulviom Angiusom, Claudiom Bonijem, Lorin Maazelom, Robertom Abbadom, Mauriziom Arenom, Gustavom Kuhnom, Danielom Orenom, Mstislavom Rostropovičem te s Lucianom Pavarottijem, Monserrat Caballe, Joseom Carrerasom, Placidom Domingom, Joseom Curom, Leom Nuccijem, Carlom Colombarom, Ruggierom Raimondijem, Katiom Ricciarelli, Cecilijom Bartoli, Giorgiom Surianom i drugima. Radila je u poznatim kazalištima kao što su Teatro „La Fenice” u Veneciji, „La Scala” u Milanu, „Teatro Comunale” u Bolonji, Arena u Veroni, „G. Verdi” u Trstu, Nacionalna opera i balet u Izmiru itd. Predavala je na konzervatorijima „A Franci”, „Francesco Cilea”, „G. Frescobaldi”, na Opernoj akademiji u Veroni, bila je casting menadžerica u opernim kućama u Trstu, Bolonji i Međunarodnoj glazbenoj agenciji u Modeni.

http://www.nicolettaolivieri.com/en/

Foto & Video galerija