POSLJEDNJE IZVEDBE “LEICE FORMAT” I “VJEŽBANJA ŽIVOTA – DRUGI PUT”!

8. listopada 2021.

Izvedbe predstava Riječkoga diptiha – “Leice format” Daše Drndić redateljice Franke Perković i “Vježbanja života – drugi put” prema romanu “Vježbanje života” Nedjeljka Fabrija u režiji Marina Blaževića su večeras i sutra posljednji put u ovoj sezoni na riječkoj pozornici. Obje predstave u narednim sezonama uz inscenaciju romana Bekima Sejranovića „Nigdje, niotkuda“ trebaju postati kazališnom Riječkom trilogijom, ili Trilogijom o Rijeci.

„Uh… Kada sam gledala prvu verziju ‘Vježbanja života’ bila sam jako mlada, gimnazijalka i nisam mogla pohvatati sve sfumature života grada koje su bile tema tada. Predstava ‘Vježbanje života – drugi put’ me jako dojmila, jer je napravljena iz vizure žene. To je značajan pomak u odnosu na prvu varijantu. Dolazi mi na pamet i stih ‘Sjeti se, Barbara, kakva je bljezgarija rat’. Gledala sam, naravno, i ‘Leica format’ i plakala valjda dvije trećine predstave. Jako, jako volim Tanju Smoje i pratim je u svakoj predstavi u našem kazalištu. ‘Vježbanje života – drugi put’ i ‘Leica format’ neodvojive su kada se govori o Rijeci. Rijeku se ne može ne voljeti. Koliko god je teška i specifična pozicija iz koje se govori u tim predstavama, to su situacije u kojima se ipak može naći bilo koji pojedinac bilo gdje drugdje. Univerzalno je, ali ipak specifično riječki. Također, odlično se nadopunjavaju dijelovi umetnuti iz ‘Leice’ u ‘Vježbanje’ i obrnuto, funkcionira savršeno po mojem mišljenju. Jako mi je drago što sam pogledala obje predstave i moram sad prespavati jer dojmovi su snažni,“ rekla je gledateljica koja već pogledala Riječki diptih.

Pogledajte fotografije predstava o našem gradu, njegovoj povijesti i sadašnjosti te ne propustite prilike doživjeti Riječki diptih! Predstava “Leica format” je na programu večeras 8. listopada s početkom u 19,30 sati, a “Vježbanje života – drugi put” sutra 9. listopada s početkom u 19,30 sati. Za obje izvedbe nije potrebna COVID-potvrda, samo zaštitna maska i pridržavanje ostalih protuepidemijskih mjera. Vidimo se!

Foto & Video galerija
Foto & Video galerija
Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je lavoce-300x116.jpg
Medijski pokrovitelj / Partner mediatico