POTPISAN GODIŠNJI UGOVOR O SUFINANCIRANJU PROJEKTA „(ZA)VOLI KAZALIŠTE“ ŽUPANIJE I „ZAJCA“

3. veljače 2022.

Župan Zlatko Komadina i intendant Marin Blažević potpisali su danas godišnji ugovor o sufinanciranju projekta „(Za)voli kazalište“. Projekt su 2012. zajednički pokrenuli Primorsko-goranska županija i HNK Ivana pl. Zajca s ciljem razvoja kazališne publike, učenika srednjih i osnovnih škola na području Županije.

Intendant Blažević tom je prigodom podsjetio kako pandemijske okolnosti koje traju već dvije godine ipak nisu izazvale ni programske ni kadrovske rezove u riječkom HNK-u zahvaljujući financiranju ne samo osnivača i vlasnika Grada Rijeke već i dodatnih izvora, između ostalih, i Županije primorsko-goranske kao najznačajnijeg partnera.

Projekt (Za)voli kazalište sufinancira kazališne posjete učeničke populacije iz cijele Primorsko-goranske županije.
„Zajedničkom suradnjom pronalazimo nove ideje, načine i rješenja zbog kojih je osnovni iznos ove godine povećan“, rekao je Marin Blažević te zahvalio županu.

Župan Zlatko Komadina istaknuo je pak kako je kultura jedna od pandemijom najpogođenijih djelatnosti što je bila dodatna motivacija u pronalasku više sredstava za Kazalište koja ove godine iznose gotovo pola milijuna kuna.

„Misija Županije i jest pomoći gdje god je to moguće, a riječko Kazalište je ovu pomoć itekako zaslužio svojim sjajnim predstavama“, rekao je župan Komadina i dodao kako je primarni cilj projekta stasavanje nove kazališne publike.

Foto & Video galerija