DIVOVI PATAGONIJE
velika izložba o dinosaurima južne Zemljine polutke

Prirodoslovni muzej Rijeka u suorganizaciji s Gradom Rijekom, Primorsko-goranskom županijom, Lukom Rijeka, Lučkom upravom Rijeka i Turističkom zajednicom grada Rijeke International Cultural Group LTD

Mjesto održavanja: ex Exportdrvo na Delti (svakim danom 9:00 – 21:00)

postav u Rijeci: Nadia Dunato Pejnović, Marin Kirinčić, Željka Modrić Surina, Anita Hodak, Borut Kružić, Lado Bartoniček (Prirodoslovni muzej Rijeka)
oblikovanje prostora: Boris Cimaš, Mara Uroda

U Rijeku stiže velika sveobuhvatna putujuća izložba o dinosaurima južne Zemljine polutke. Izložba obuhvaća replike kostura dinosaura, izrađene prema autentičnim cjelovitim fosilnim primjercima pronađenim na području Patagonije, kao i modele divovskih dinosaura izrađene prema najnovijim znanstvenim saznanjima, u prirodnoj veličini. Izloženi su i kosturi najvećeg mesoždera koji je ikada kročio Zemljom (Giganotosaurus carolinii), najveća kandža koja je ikada pripadala nekoj životinji, prvi potvrđeni nalaz gastrolita (kamenčića koji u mišićnom želucu pomažu probavljanju hrane, a danas ih imaju neke vrste ptica) kod dinosaura, leteći gmazovi te gmazovi koji su nastanjivali mora. Poseban dio izložbe govori o životu u vrijeme dinosaura na području današnje Hrvatske. Doživljaj dinosaura upotpunjen je multimedijalnim i virtualnim sadržajima, interaktivnim i edukativnim kutcima i bogatim edukativnim programom.