GALERIJA “ZAJC”

Trajanje:
1:00

Kazališna Galerija “Zajc” – novi pogled na kazalište, jedinstven u Hrvatskoj

Posjetite novouređenu kazališnu Galeriju “Zajc”, šetalište kazališnom magijom i baštinom Hrvatskoga narodnog kazališta Ivana pl. Zajca u Rijeci!

Stalni postav Galerije “Zajc” smješten je u dinamičnom prostoru dvaju krakova bočnih stepenica i na tzv. “Vidikovcu Klimt”, galeriji na najvišem katu zgrade Kazališta. Posjetiteljice i posjetitelje pozivamo da pogledaju i istraže kako uz pomoć scenografije, rasvjete, kostima i drugih elemenata stvaramo kazališnu magiju. Moći će razgledati šešire i kostime, pročitati vrijedne dokumente, vidjeti fotografije te doznati mnoge anegdote iz povijesti Kazališta. Važan dio priče o Kazalištu jest i uvid u to kako Kazalište radi danas, koje sve službe i radione sudjeluju u složenom i kreativnom procesu priprema i realizacije predstava. Dojmovi publike i njihova sjećanja na davne i ne tako davne dane Kazališta čine “Vremensku kapsulu” koju ćemo trajno nadopunjavati. “Vidikovac Klimt” pruža poseban pogled na rane radove slavnog Gustava Klimta koji su nastali upravo za svod riječkoga kazališta i uskoro će biti vraćeni na svoje originalno mjesto.

Više o radnom vremenu Galerije, rasporedu grupnih i pojedinačnih vođenih posjeta za građanke i građane te sve ostale informacije.  

Foto & Video galerija