PREMIJERA “MADAME BUTTERFLY” – DIRLJIVA LIRSKA TRAGEDIJA

17. listopada 2019.

Prva ovosezonska operna premijera, “Madama Butterfly” zakazana je za ponedjeljak 21. listopada u 19 sati. Prema mišljenju samog Puccinija, njegova najuspjelija opera upravo je ova lirska tragedija o sudbini jedne Japanke. Skladateljeva uvjerenost u iskrenost i kvalitetu svoga djela te inspiracija dramom o lijepoj gejši iz Nagasakija, udanoj za Škota, s kojom se susreo prilikom svog boravka u Londonu, učinila je ovu operu jednom od najpopularnijih opera uopće.

Priča o mladoj nevinoj i lakovjernoj Japanki i njezinoj strpljivoj ljubavi prema američkom časniku, na čiji povratak vjerno čeka pune tri godine, da bi dočekala susret s njegovom novom suprugom – nepodnošljiva izdaja. Takva duboko dirljiva priča, prožeta japanskom tradicijom i snažnim osjećajem za čast, zahtijevala je od Puccinija posezanje za izvornim elementima orijentalne glazbe.

Glazba uz koju kao da možete osjetiti miris procvalog cvijeća, priča uz koju ne može biti niti jednog suhog oka, režija koju potpisuje Dražen Siriščević, voditelj legendarne televizijske emisije Opera box, pod dirigentskim vodstvom Villea Matvejeffa, Leptirica otpjevana slavujskim glasom publici omiljene Anamarije Knego, izvrsni solisti… Pred nama je operna večer za svaku romantičnu dušu i ljubitelje izvrsne glazbe.

Donosimo vam nekoliko fotografija s proba “Madame Butterfly”, bez kostima.

 

Foto & Video galerija