PRIOPĆENJE GRADONAČELNIKA FILIPOVIĆA: „INTENDANT BLAŽEVIĆ UŽIVA MOJU PUNU PODRŠKU JER SU U SVE NJEGOVE REZULTATE UPISANI USPJESI“

27. svibnja 2022.

Povodom događanja i rasprava koje se u posljednje vrijeme vode o HNK-u Ivana pl. Zajca, riječki gradonačelnik Marko Filipović uputio je danas priopćenje u kojem je najavio kako će zbog neargumentiranih kritika i hinjene zabrinutosti vezanih uz poslovanja našeg Kazališta, u “Zajca” uputiti internu reviziju Grada Rijeke. Inače, internu reviziju i nadzor Ministarstva kulture već su zajednički pozvali i Uprava kazališta (intendant i ravnatelji) i Kazališno vijeće (Zaključak Kazališnog vijeća), a sve kako bi se okončala trenutna praksa iznošenja paušalnih optužbi i neutemeljenih pretpostavki. Nalaz interne revizije gradonačelnik Filipović potom će uputiti svim sudionicima tih rasprava i obavijestiti javnost o utvrđenom stanju. Usto će, kako je najavio, preispitati i rad predstavnika Grada Rijeke u Kazališnom vijeću.

Istodobno je, kako stoji u priopćenju, gradonačelnik jasno i nedvosmisleno istaknuo kako intendant Marin Blažević uživa njegovu punu podršku jer su u sve dosadašnje rezultate rada intendanta Blaževića upisani uspjesi, pa time i u sam rad kazališta kao kulturne institucije kojoj je Grad Rijeka osnivač. “Postojeći intendant nije član ni jedne političke stranke niti je na mjesto intendanta predlagan niti biran po takvom kriteriju. Sve dok sam gradonačelnik zalagat ću se da takav “apolitičan” pristup, u kojem su bitne reference i rezultati a ne stranačka pripadnost, ostane riječki doseg i riječka vrijednost”, ističe gradonačelnik Filipović.

Cijelo priopćenje prenosimo u nastavku: