Premijera_VZ

Pulsirajuće, svježe i prelijepo baletno iskustvo „Sad i nikad više“

3. studenoga 2023.

Uzbudljivo dvostruko baletno iskustvo „Sad i nikad više“ možete doživjeti večeras i sutra, 3. i 4. studenoga u „Zajcu“. „Adam i Eva“ u koreografiji Maše Kolar i „Za nikad“ belgijskog koreografa Jeroena Verbruggena između premijernog i novog bloka riječkih izvedbi, zablistali su i zabilježili izniman uspjeh u varaždinskom HNK-u. Na tamošnjoj je premijeri predstava izazvala veliko zanimanje publike, a ispraćena je gromoglasnim pljeskom, povicima i komentarima zadivljenosti viđenim i doživljenim:

“Svaki je pokret bio kao jedan ton. Fenomenalno! Oduševila me je Eva i uživljenost s kojom je izvela cijelu ulogu. Puno nas se može prepoznati u tim uzavrelim, ponekad bezizlaznim osjećajima, u naporima da iskoračimo van sebe, da izmijenimo neizbježno”;

“Vi ste stvarno najuzbudljiviji baletni ansambl u Hrvatskoj! Zagreb odnosno veliki klasični baleti imaju nešto postojano i kvalitetno i hvalevrijedno, no vi donosite nešto novo, pulsirajuće, svježe a ipak prelijepo. Balerina u drugom dijelu večeri, koja poput zrake svjetlosti lebdi nad plesačima koji ju pridržavaju – to je nešto najljepše što sam ikad gledala”;

“Bilo je sasvim neočekivano i jednako toliko super. Bili je raznobojno, intrigantno, čarobno. Plesači su fantastični, svaki od njih, ali jednako su odlični bili i kostimi i scena. Dođite nam opet.”

U okviru K-HNK programa, već u subotu 11. studenoga predstava će gostovati u HNK-u u Osijeku, a 27. studenoga u splitskom HNK-u. U siječnju ih pak očekuju međunarodna gostovanja.

Foto & Video galerija
 
Generalni pokrovitelj Baleta