RADNA MATINEJA POVODOM BALETNE PREMIJERE PREDSTAVE “U SVAKOM SLUČAJU”

6. studenoga 2017.

Ansambl Baleta HNK Ivana pl. Zajca Rijeka poziva sve zainteresirane na zanimljivu i sadržajnu radnu matineju povodom premijere baletne predstave “U svakom slučaju”, u subotu, 11. studenoga 2017. s početkom u 11.00 sati u atriju HNK Ivana pl. Zajca.

S publikom će podijeliti atmosferu rada na predstavi koja se bavi institucionalnom pozicijom onog dijela baletnog ansambla koji na pozornici „Zajca“ zajedno pleše već više od 20 godina. U sklopu matineje, posjetitelji će imati priliku zaviriti u radni dan baletnog ansambla koji počinje satom baletnih vježbi i nastavlja se kratkim insertima iz predstave. Nakon toga sljedi otvoreni razgovor s članovima autorskog tima i izvođačima predstave. Na kraju druženja, najsretnije posjetitelje nagradit će ulaznicama za jednu repriznu izvedbu.
Istraživački balet „U svakom slučaju”, u okviru Zajc Dance Lab-a, promišlja poziciju članova i članica baletnog ansambla riječkog HNK starijih od 40 godina. Autorski tim u sastavu Vigur Gurdu (umjetničko ime koreografa Gregora Kamnikara), Nina Gojić (dramaturginja) i Marko Gutić Mižimakov (novomedijski umjetnik) rade s idejom da iskusno plesačko tijelo predstavlja neslužbeni arhiv i paralelno pamćenje institucije. U predstavi plešu Svetlana Andrejčuk, Marina Grgurić, Vitalij Klok, Andrei Köteles, Irina Köteles, Oksana Brandiboura Kožul, Cristina Lukanec, Danijela Menkinovski, Anna Ponomareva, Svetlana Rasskazova i Paula Rus.

Koreografija Viktora Gurdua će kombinirati usvojena znanja baletnih plesača sa suvremenijim izvedbenim oblicima, a sve s ciljem da se pokaže kako iskusniji baletni plesači u instituciji predstavljaju kulturnu vrijednost po sebi.
U svakom slučaju, bit će ples(a). Zrelog plesa. I to ne na pozornici, već u foyeru, atriju, prostorima drugog kata.
Premijera je na programu u subotu, 18. studenog u 18 sati, a reprize 23, 24. i 25. studenog u 19.30 sati.
Ulaz na subotnju matineju za publiku je, naravno, besplatan.