RePUBLIKA U ORKESTRU: VJEŽBANJE NEMOGUĆEG U UTROBI KAZALIŠTA

14. listopada 2019.

Ove nedjelje, 20. listopada, premijerno ćemo prikazati predstavu RePUBLIKA U ORKESTRU, nastalu u koprodukciji Talijanske drame i Hrvatske drame, BADco., Chicago Cultural Centra i Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu.

U vremenu u kojemu je evidentno sve lošije stanje našeg planeta malo tko vjeruje u spas, a čini se da ga može donijeti samo – nemoguće.

Upravo simbolično, gledateljima predstava nudi novu perspektivu smještajući ih u rupu orkestra – utrobu kazališnog stroja, ali i na mjesto čija je budućnost direktno ovisna upravo o nadolazećim klimatskim promjenama i podizanju razine mora.

Predstava obrađuje poznate povijesne pokušaje izvođenja i stvaranja nemogućeg – modernističke republike (Ernsta Tollera i Gabrielea D’Annunzia), jezične i vizualne intervencije u javnom prostoru (Paolo Scheggi, Vito Acconci), nemoguće koreografije (Goat Island) i nemoguće kompozicije (John Cage).

Ne propustite ovu jedinstvenu predstavu u prostoru u kojemu još nikada niste sjedili kao publika, te, osim različitosti, vježbajte i – nemoguće!

Reprize: 28. i 31. listopada.