RIJEČKA “EVITA” ZA DAN ŽENA U LISINSKOM!

6. ožujka 2020.

Hit-mjuzikl “Evita” u režiji Argentinke Renate Carole Gatice u nedjelju, 8. ožujka 2020., gostuje u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Ovaj legendarni i jedan od najizvođenijih mjuzikla na svijetu Andrewa Lloyda Webbera i Tima Ricea već više od četrdeset godina, u Hrvatskoj je prvi put izveden u HNK Ivana pl. Zajca u siječnju 2020. U naslovnoj ulozi, ulozi Evite nastupit će riječka zvijezda mjuzikla Leonora Surinan Popov. Dirigirat će maestro Igor Vlajnić, ujedno autor prijevoda i prepjeva.

Životna priča Evite Perón, definitivno najpopularnije žene latinoameričke povijesti, puna je kontroverze ali i inspiracije. Tijekom Evitine sahrane mladi se argentinski student Che, kojeg utjelovljuje Fabijan Pavao Medvešek, pita tko je bila Evita u stvarnosti? Radnja se vraća unatrag, mi promatramo životni put Evite Duarte od petnaestogodišnjakinje iz provincije koja sanja o Buenos Airesu do supruge predsjednika Argentine Juana Peróna, kojeg tumači Dario Bercich. Evita je političarka izuzetne moći, karizme i zvjezdanog statusa zbog čega je i postala nadahnućem prvo svojoj naciji a kasnije i cijelom svijetu.

Ako još niste pogledali ovaj mjuzikl, ne morate ići u Zagreb. U našem Kazalištu, ponovno je na programu 2., 7. i 8. travnja 2020. s početkom u 19 sati. Ulaznice su već u prodaji, nabaviti ih možete online ili na blagajni Kazališta.