RIJEČKI BALET GOSTUJE U LJUBLJANI S „ROSSINI CARDS”

12. lipnja 2018.

Festival Junij u Ljubljani obilježava svoju 10. godišnjicu, a da uveliča njihovu obljetnicu pozvan je Balet HNK Ivana pl. Zajca da s predstavom „Rossini Cards” slavnog koreografa Maura Bigonzettija na glazbu Gioachina Rossinija nastupi 16. lipnja na Kongresnom trgu u 21 sat.

Festival se održava u središtu Ljubljane od 8. do 21. lipnja, a okuplja vrhunska umjetnička ostvarenja s područja plesa, kazališta i glazbe, a sav je program – besplatan.

Predstava „Rossini Cards” do sada je osvojila publiku u Europi i Sjevernoj Americi, a u Rijeci je premijerno izvedena 19. svibnja kada je oduševila i publiku „Zajca”. Ove se godine obilježava 150. obljetnica smrti velikog talijanskog skladatelja Gioachina Rossinija.

U energičnoj živopisnoj predstavi „Rossini Cards”, osim snimaka dijelova Rossinijevih opera, poznati riječki pijanist Filip Fak uživo na klaviru interpretira četiri Rossinijeve skladbe. Na ljubljanskoj otvorenoj sceni će plesati šesnaest plesača Baleta HNK Ivana pl. Zajca: Ricardo Campos Freire, Ksenija Duran Krutova, Shota Inoue, Marta Kanazir, Andrei Köteles, Nika Lilek, Maria del Mar Hernandez, Laura Orlić, Michele Pastorini, Daniele Romeo, Tea Rušin, Ali Tabbouch, Hélias Tur-Dorvault, Marta Voinea Čavrak, Anca Zgurić  i Svebor Zgurić.

Tko može neka svakako dođe u Ljubljanu na predstavu riječkog Baleta!

Cijeli program Festivala https://www.visitljubljana.com/assets/Uploads/JUNIJ-brosura-ANG-final-online.pdf