SJAJNE VIJESTI! NAGRAĐIVANI „KRALJ EDIP“ PONOVNO NA PROGRAMU!

10. siječnja 2022.

Višestruko nagrađivana – dobitnica Nagrade „Judita“ za najbolje dramsko ostvarenje 67. Splitskog ljeta, Grand prixa i Nagrade publike za najbolju predstavu na 22. međunarodnom festivalu komornog teatra „Zlatni lav“ u Umagu te Nagrade publike „Đuro Rošić“ za najbolju predstavu HNK Ivana pl. Zajca u sezoni 2019./2020. – duhovita i dinamična predstava, publici omiljeni Sofoklov „Kralj Edip“ u adaptaciji i režiji Luciana Delprata ponovno je na programu 14. i 15. siječnja. Nabijena glumačkim žarom i zadivljujućim lutkarskim vještinama u izvedbi Edija Ćelića, Deana Krivačića, Maria Joveva, Damira Orlića i Alexa Đakovića predstava je to u kojoj bez iznimke uživaju mladi i odrasli.

“Riječani su u svom Kralju Edipu pronašli ključ osvajanja naizgled neosvojive publike – tinejdžera. Učinili su to suvremenim pristupom lutki i lutkarstvu, poigravši se na slojevit, pametan i duhovit svim elementima ovog izvedbenog bisera”, zaključio je Igor Tretinjak na portalu KritikaZ.

Ovo malo remek-djelo trebate obavezno pogledati! Ako već jeste, sigurno biste voljeli ovu dramsku uspješnicu doživjeti još jednom.