SNJEŽNA BAJKA 2 tratarataataaaa

6. prosinca 2017.

Već i najava nastavka prošlogodišnje „Snježne bajke” razveselila je sve male kazališne posjetitelje koji su ju pogledali. A jedva dočekana premijera „Snježne bajke 2“ oduševila je podjednako i djecu i odrasle koji su tijekom gotovo cijele izvedbe plesali i pjevali s izvođačima predblagdanske bajke, snažno pljeskali, a onda se i fotografirali s članovima umjetničkih ansambala HNK Ivana pl. Zajca, Opere, Baleta i Talijanske drame, a ponajviše sa sjajnim, mladim polaznicima Kazališne radionice programa Riječko kazalište mladih „Kamov”.
Opasna, ali raspjevana, potraga za Kraljevnom povela nas je sve do Velike Planine, dovela u topli blagdanski dom i donijela puno iskrene dječje radosti. „Uživali smo svi! Nastavak je još i bolji!”, „Songovi, priča, likovi – sve je izvrsno!”, „Super, predivno!”, „Oduševili su me svi, a posebno polaznici programa Riječko kazalište mladih „Kamov” – pravi su profesionalci, preslatki su”, komentari su publike koja je ispunila gledalište HNK Ivana pl. Zajca.
Redatelj je Igor Vlajnić, ujedno i voditelj Riječkog kazališta mladih “Kamov”. Scenografiju je osmislila Paola Lugarić, a koreografiju Vitalij Klok. Kostime iz kazališnog fundusa odabrala je Manuela Paladin Šabanović dok je svjetlo oblikovao Boris Blidar.
Uloge Kraljevne-majke i Kraljevića-oca ponovno su tumačili Vanja Zelčić i Saša Matovina. U ulozi djevojčice Kiše bila je Lucija Pedić, a u ulozi dječaka Vjetra Luka Babić. Crvenog Patuljka glumio je Tarik Žižak. Tri Vile bile su Jasmina Cossetto, Stanislava Šćulac Vlajnić i Ingrid Ninčević. Dvorjane su tumačili Giuseppe Nicodemo, Marijan Padavić i Domagoj Dujmović, a u predstavi sudjeluju i članice Baleta Danijela Menkinovski, Svetlana Andrejčuk i Svetlana Rasskazova kao Pahuljice i Zmijine Pomoćnice.

Prije premijere u foyeru su dodjeljene nagrade i zahvalnice učenicima i školama Primorsko-goranske županije koji su se odazvali pozivu, poslali svoje radove na temu „Snježne bajke 2“ i tako sukreirali njenu priču.

Foto & Video galerija