STARE MJERE, NOVE MJERE, STARE MJERE

15. srpnja 2021.

Suprotno odluci Županijskog stožera od 12. srpnja, novom Odlukom Nacionalnog stožera, profesionalne umjetničke izvedbe i programi od danas se vraćaju na “stare” epidemiološke mjere. Večerašnja premijera mjuzikla “Poljubi me, Kato” ostaje Covid-safe odnosno uz Covid potvrde jer nismo u mogućnosti u tako kratkom roku reorganizirati gledalište već popunjeno u skladu s mjerama koje su vrijedile do danas.

No sve reprize mjuzikla do kraja srpnja izvodit će se uz poštivanje prutuepidemijskih mjera koje su ranije bile na snazi, bez predočavanja Covid potvrda. Riječ je o propisanim razmacima, mjerenju temperature na ulazu, dezinfekciji ruku i obaveznom pravilnom nošenju zaštitne maske.

Međutim, koncerti u sklopu Festivala Riječkog simfonijskog orkestra na Trgu Riječke rezoluciju ostaju, kako je od početka i bilo najavljeno, Covid-safe odnosno uz obavezne Covid potvrde. Zbog malog prostora Trga Riječke rezolucije, koncerti bi se uz “nove-stare” mjere tj. s osiguranim potrebnim razmacima mogli izvoditi za svega 50-ak gledateljica i gledatelja pa smo se stoga odlučili za Covid-safe i veći broj publike.

Zahvaljujemo na razumijevanju.