Što ćemo gledati u predstavi “Za nikad” Jeroena Verbruggena? Zavirite u radni proces

6. listopada 2023.

Ljubiteljice i ljubitelji plesne umjetnosti, jeste li spremni za novu baletnu sezonu? Iščekivano otvorenje zakazano je za 21. listopada premijerom predstave „Sad i nikad više“. Baletni je to diptih što ga čine „Za nikad“ koreografa Jeroena Verbruggena te „Adam i Eva“ u koreografiji Maše Kolar.

Jeroen Verbruggen dolazi iz Belgije, vrlo je tražen koreograf mlađe generacije, “koreograf čarobne, neograničene imagincije i snažnog osobnog stila” koji “stvara vlastite kodove”, a sebe opisuje kao romantičnog buntovnika. Nakon što je briljirao kao plesač, brzo se vinuo do zvijezda i kao koreograf. Za riječku scenu priprema predstavu „Za nikad“ i baveći se prolaznošću vremena istodobno slavi krhku prisutnost i podsjeća da je svaki dan dar za slavlje. Svojom nam koreografijom nudi satiru kao utjehu za prolaznost.

Uz galeriju radnih fotografija pokušat ćemo vam dočarati atmosferu predstave u pripremi „Za nikad“. Uskoro ćemo otkriti i radni proces „Adama i Eve“ Maše Kolar. Fotografije je snimila Fanni Tutek-Hajnal, pogledajte, vjerujemo da se vidimo na premijeri u velikom broju!

Foto & Video galerija
Generalni pokrovitelj Baleta