STOTINE PRIJAVA NA AUDICIJE NAŠEG “BALETA S KARAKTEROM” STIGLO SA SVIH STRANA SVIJETA

24. prosinca 2021.

U kojoj je mjeri riječki baletni ansambl, naš „Balet s karakterom“, postao prepoznatljiv na međunarodnoj sceni te postao i željenom destinacijom i mjestom za stvaranje plesačica i plesača sa svih strana svijeta, svjedoči i izvanredan odaziv na nedavno raspisani poziv na audicije. U svega nekoliko dana stiglo je više od 350 prijava s čak četiri kontinenta, Europe, Azije, Australije i Južne Amerike, plesnih umjetnica i umjetnika koji bi se rado pridružili riječkim kolegicama i kolegama te koji su se zbog toga spremni uskoro preseliti na riječku adresu.

Konkretno, prijave su do riječkog Baleta stigle iz Italije, Francuske, Španjolske, Portugala, Austrije, Njemačke, Engleske, Škotske, Finske, Norveške, Poljske, Srbije, Slovenije, Mađarske, Nizozemske, Ukrajine, Rusije, Japana, Južne Koreje, Australije, Brazila i Kolumbije.

Broj prijava nadmašio je sva očekivanja i već prvog dana blokirao email adresu našeg Baleta brojnim video snimkama prijavljenih kandidatkinja i kandidata. Iz direkcije Baleta zahvaljuju svima koji su se prijavili i istodobno ispričavaju što zbog njihove iznimne brojnosti i stalnog pristizanja ne stižu promptno odgovarati na svaku pojedinačnu elektroničku poštu.

Izabrane plesačice i plesači, njih ukupno tridesetak, bit će obaviješteni i pozvani na audiciju 18. i 19. siječnja 2022. na pozornici HNK-a u Rijeci.

Veselimo se budućim članicama i članovima našeg baletnog ansambla , svemu onome što će donijeti i čime će obogatiti naš riječki “Balet s karakterom”. Jedva ih čekamo vidjeti u našim sjajnim baletnim i plesnim predstavama.

A do tada, uživajmo u posljednjem ovogodišnjem „Orašaru“, danas u podne!