TAKO MLADI, A TAKO NEDOSTUPNI!

25. siječnja 2016.

Prije točno tjedan dana, kada Vlada RH još nije bila oformljena, uputili smo otvoreni poziv mladima političkih stranaka u Rijeci da dođu na predstavu “Kompleks Ristić” i sudjeluju na tribini o kulturnoj politici koja će se održati 28.1. nakon izvedbe predstave.
Našem pozivu odazvali su se: Forum mladih SDP-a, Akcija mladih, Laburisti, Lista za Rijeku, pojedini članovi Savjeta mladih Grada Rijeke te članovi Savjeta mladih Grada Krka.
Tijekom tih tjedan dana događale su se “čudne” stvari pa su tako e-mailovi pojedinih stranaka “blokirali” baš u trenutku kada im je stizao e-mail s naše adrese.
U međuvremenu smo dobili novog ministra kulture koji “gaji” osobite simpatije prema riječkom HNK i njegovom intendantu te bismo izostanak odgovora ostalih stranaka mogli pripisati i tome. Imaju li mladi pravo na vlastito mišljenje ili se moraju voditi ideologijama svojih stranaka i za sve tražiti odobrenje “glavešina”, pitanje je na koje očito nećemo dobiti odgovor.
Poziv smo uputili i katoličkoj mladeži no odgovora još nemamo.
Jesmo li pogriješili što do mladih nismo pokušali doći preko “mosta” ili je problem u tome što svoje mjesto u registru izdajnika već imamo jer se ne bojimo reći što mislimo. Mislili smo da nam Ustav jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.

Nakon upornog nazivanja uspjeli smo dobiti odgovor HDZ-ove mladeži čiji je stav da ne žele sudjelovati na tribini zbog politizacije, političke demagogije i ne žele biti u društvu određenih stranaka i braniti se od optužbi koje će “pljuštati”.