TREBA NAM LJUBAV!

11. svibnja 2016.

U HKD-u na Sušaku u ponedjeljak 16. svibnja 2016. u 12:00 i 19:30 gostuje Pola-pola, predstava za djecu od 11 godina naviše, nastala u koprodukciji Teatra EXIT (Zagreb), Teatra Poco Loco (Zagreb) i Kazališne družine Pinklec (Čakovec) koja je premijeru imala 18. veljače ove godine. Predstavu je prema tekstu Milene Bogavac, spisateljice, dramaturginje, kazališne redateljice, scenaristice, režirala Renata Carola Gatica, umjetnička voditeljica Teatra Poco Loco. Riječkoj je publici Gatica poznata po nedavno premijerno izvedenoj (28.11.2015.) dvojezičnoj bajci o tri neobična prijatelja, u suradnji Talijanske i Hrvatske drame, Dugonja, Trbonja, Vidonja / Spillo, Ciccio, Falco.

Slijedeći tradiciju traženja začudnosti, izravnosti, surovosti i istovremeno nježnosti u poruci koju šalje, Pola-pola progovara o problemu razvoda iz perspektive djece koja to uskoro neće više biti jer im se približava pubertet, jer imaju svoje brige, svoje tajne, težnje odcijepljenja i osamostaljivanja, a uz sve to moraju se nositi s problemima i tajnama svojih roditelja. Kroz bučnu punk glazbu predstava vrišti: LJUBAV! Ljubav koja svima treba, ljubav kao spas. Osim što je namijenjena djeci od 11. godine pa nadalje, ona je i za sve koji su doživjeli razvod roditelja i koji u svojoj blizini imaju prijatelje koji to proživljavaju, za roditelje, za mlade, za djecu koja moraju prerano odrasti…

U predstavi igraju Dunja Fajdić, Bruno Kontrec, Zrinka Kušević i Igor Baksa, autorska ekipa osmislila je tekstove songova, dok je glazbu napravio Mario Mirković, a dramaturgiju Maja Katić i Dunja Fajdić.

Predstava traje jedan sat i izvodi se bez pauze, a nakon predstave slijedi razgovor publike s glumačkom ekipom.

Iz medija

Svojeglava klinka kipti od ljubavi, straha i mržnje

Zarazna poletna energija redateljice Renate Carole Gatice uparena s kreativnim glumačkim ostvarenjima i buntovnom bukom punk benda koji urla o ljubavi glavni su aduti predstave ”Pola – pola” (…) Riječ je o toplom i nepretencioznom igrokazu koji jezikom razumljivim starijoj djeci i tinejdžerima progovara o traumi razvoda braka.

Mia Mitrović, Express

Djeca, sivilo i razvodi

Uvjerljiva socijalna slikovnica ispričana iz pozicije tinejdžera čiji se roditelji razvode.

Bojan Munjin, Novosti

Punokrvni kazališni punk za mlade

Predstava “Pola-pola” nastala u koprodukciji Teatra Exit, KD Pinklec i Teatra Poco Loco, obraća se mlađoj tinejdžerskoj dobi bliskom joj i važnom temom na prilagođen, žestok i privlačan način.

Igor Tretinjak, Kritikaz