TRIJUMF OBITELJI SURIAN, ALI I RENATE CAROLE GATICE

25. studenoga 2020.

Najbolju žensku ulogu u mjuziklu/opereti ostvarila je Leonora Surian Popov! Za ulogu Norme Desmond u mjuziklu “Sunset Boulevard” Andrewa Webera Lloyda u režiji Renate Carole Gatice sinoć je proglašena dobitnicom Nagrade hrvatskog glumišta.
Nagradu hrvatskog glumišta, onu za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 30 godina u mjuziklu, dobio je Fabijan Pavao Medvešek za ulogu Chea u riječkom mjuziklu “Evita” također u režiji Renate Carole Gatice.

Nacionalni operni prvak, umjetnik impozantne međunarodne karijere i nenadmašnog talenta, počasni član riječke Opere Giorgio Surian zahvalio je na dodijeljenoj mu Nagradi hrvatskog glumišta za svekoliko djelovanje u operi nazvavši ovu nagradu vrhuncem svoje umjetničke karijere. Iako su laureti nagrada za životno djelo bili ranije obznanjeni, pa su i brojne čestitke već stigle, ovaj trenutak za gospodina Suriana očito nije nimalo izgubio na uzbuđenju i važnosti.

Iako joj osobno nije pripala, a nije ni mogla, koja od nagrada za režiju, barem dva dobra razloga za zadovoljstvo imala je i Renata Carola Gatica. Premda kao Argentinka nije mogla biti nominirana za režiju, njezine dvije predstave osvojile su nominaciju u svojim kategorijama za najbolju predstavu u cjelini , mjuzikl “Sunset Boulevard” te predstava “Flekavac” Gradskog kazališta lutaka Rijeka koja je i odnijela nagradu za najbolju predstavu u kategoriji lutkarske predstave ili predstave za djecu i mlade.

Bravo!! I čestitke svima!

 

Foto & Video galerija