UNATOČ IZAZOVIMA USPJEŠAN SUSRET HRVATSKOG CENTRA ASSITEJ-a U RIJECI, DOMAĆINI I DOGODINE!

20. rujna 2021.

Usprkos svim izazovima i otegotnim epidemijskim okolnostima koje su prethodile ovogodišnjem festivalu, u Rijeci se od 13. do 16. rujna održao 23. susret profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade Hrvatskoga centra Assitej u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku. Festival je okupio više od 80 djece i mladih iz šest dramskih studija iz cijele Hrvatske, a dva su se studija predstavila online!

Sudjelovali su: Dramski studio »Donatolina« Kazališta lutaka Zadar, Dramski studio DADA Kazališne družine Pinklec, Dramski i Plesni studio INK, Dramski studio Riječkog kazališta mladih »Kamov«, Dramski studio za srednjoškolce Dječjeg Kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku, Teatar Tirena, Skupina Tini Bjelokaz Bjelovarskog kazališta i Dramski studio Kazališta Virovitica. Prikazan je i dokumentarni film kazališne radionice Malik – »Malik – 20 godina rada«.

Nagrađeni su Dramski studio Dada Kazališne družine Pinklec, Andrea Gotovina iz Dramskog i Plesnog studija INK, te Anđela Ćurkovć Petković i Irena Bausović Tomljanović iz Kazalište lutaka Zadar! Čestitamo!

Veliko hvala svima koji su sudjelovali i koji su svojim dolaskom podržali i uljepšali festival te učinili Rijeku pravom malom oazom dobre dramsko-pedagoške prakse i druženja! Veliki bravo za sve dramske skupine, djecu i voditelje koji, unatoč pauzama, online radu i drugim izazovima, ni ove godine nisu odustali već su marljivo radili i uspjeli pripremiti završnu predstavu! Cijeli je festival pratilo puno ograničenja, ali i puno ljubavi i truda!

Hvala žiriju: Igoru Tretinjaku, Kristini Paunovski i Tanji Novak na profesionalnosti i predanosti. Hvala i Ministarstvu kulture i medija Republike Hrvatske, Primorsko-goranskoj županiji i Gradu Rijeci na podršci!

Ispunjeni i ponosni, veselimo se 24. susretu – jer domaćini smo i iduće godine! Nadamo se da će se situacija stabilizirati i da će 24. susret okupiti još veći broj dramskih skupina, povezati još više djece i mladih – i da će Rijeka opet živjeti, poticati i promovirati dobru dramsko-pedagošku praksu iz cijele Hrvatske.

Foto & Video galerija