VELIKI MARIBORSKI USPJEH RIJEČKE “MINISTARKE”

26. listopada 2021.

U nastavku suradnje i međusobnih gostovanja “Zajca” i mariborskog SNG-a, riječka je “Gospođa ministarka” sinoć gostovala u Mariboru. I oduševila puno gledalište! Gotovo 800 ljudi smijalo se, uživalo i na kraju s ogromnim oduševljenjem ispratilo riječki ansambl predvođen našom dramskom nacionalnom prvakinjom Oliverom Baljak u naslovnoj ulozi. Bila je to kazališna večer koju će očito pamtiti i mariborska publika i riječki glumački ansambl čije vam dojmove donosimo, a prije svih one Olivere Baljak koja je kao neodoljiva Živka Popović već oduševila i publiku u Rijeci, Zagrebu, Novom Sadu i Beogradu.

“Prije svega, nisam očekivala da će doći toliko ljudi. Svi smo se to pitali i s neizvjesnošću čekali početak ulaska publike. A kad je krenula, publika nikako nije prestajala ulaziti… Puno gledalište. Nakon svih izvedbi i gostovanja mogu sa sigurnošću reći da je mariborska jedna od najboljih publika pred kojom smo dosad igrali ovu predstavu. “Kliknuli” smo već u startu, akcija pa reakcija svaki put, bez prestanka. Predivan osjećaj! U tom trenutku zaboraviš umor, zaboraviš sve drugo, naprosto znaš da nekome daješ sebe. Doista je bilo prelijepo igrati pred punim gledalištem i pred takvom publikom”, s puno uzbuđenja i oduševljenja, i dan nakon mariborske izvedbe, priča riječka Ministarka Olivera Baljak te dodaje kako je dio publike ostao i poslije predstave te dočekao ansambl. “Bio je to divan susret, rekli su nam da im je baš to trebalo. Rekli su i da nas dugo nisu vidjeli pa nisu ni znali kakav ansambl imamo. Ponadali su se da ćemo ubuduće češće dolaziti. A i mi se tome nadamo”, zaključila je svoje kratke mariborske impresije Olivera Baljak.

A sa sličnim se utiscima iz Maribora vratio i njezin kolega Jasmin Mekić. “Igrati pred punom dvoranom je zadovoljstvo koje ne mogu opisati riječima a posebno nakon COVID-mjera. Publika u Mariboru je upravo ono što nam je trebalo! Divna obostrana komunikacija uz, usudio bih se reći, točne reakcije na žanr i Nušića! Posebno mi je imponiralo što su zbog našeg govora i ekavice neki pomislili da gledaju beogradsko kazalište”, kaže Jasmin ne skrivajući iznimno zadovoljstvo.

Podsjetimo na kraju da će riječka publika već 19. i 22. studenog gledati dvije predstave SNG-a iz Maribora, a budući da govorimo o drami, istaknimo onu prvu, Shakespeareove “Romea i Juliju” u režiji Aleksandra Popovskog i uz titlove s hrvatskim prijevodom.