VELIKIM USPJEHOM U LJETNU SEZONU: APLAUZI ODUŠEVLJENJA ZA PLESNU „ČIPKU”

5. lipnja 2020.

Fine niti „Čipke” koreografkinje Maše Kolar i skladateljice Tene Novak protkale su ovu premijernu baletnu večer originalnim umjetničkim izrazom i očitim oduševljenjem publike koja je predstavu i izvođače popratila snažnim, dugim aplauzom.

Svi ljubitelji baletne, plesne umjetnosti došli su na svoje nakon duge pauze, toliko da su mnogi nakon, kako kažu u hipu proteklog užitka, poželjeli doći ponovno. Autorski tim i baletni ansambl predstave uspjeli su kroz temu kulturnog nasljeđa prevedenu u zadivljujući i svima razumljiv plesni jezik donijeti nešto novo. Od predloška od kojeg počinje i izrada i predstava, preko geometrijskih oblika u izradi te cijenjene rukotvorine, do izuzetno zahtjevne zajedničke repetitivnosti gotovo do iznemoglosti, umjetnički je to hommage čipkarskoj baštini u tri dijela, baš kao što su i tri čipke hrvatskih središta na popisu UNESCOve baštine (Pag, Lepoglava i Hvar).

Sponzor predstave je, a svakome tko dođe bit će jasno zašto, Solana Pag.

A pozornica riječkog Kazališta „Čipkom” i njenim plesnim ornamentima bit će urešena još u subotu 6. lipnja, te u ponedjeljak 8. i utorak 9. lipnja u 20 sati.

 

Foto & Video galerija

 

Sponzor predstave “Čipka”: