Vesela publika nakon koncerta SNG-a Maribor: HVALA, MARIBORČANI!

12. listopada 2021.

Koliko veselja publike sinoć nakon koncerta gostiju iz Slovenskog narodnog gledališča Maribor! Pod dirigentskom palicom Simona Krečiča, izvrsni Simfonijski orkestar uz solistice i soliste Opere mariborskog SNG-a razgalili su publiku proživljenim arijama, duetima, tercetima i ulomcima iz opera Rossinija, Donizettija, Puccinija, Bizeta, Ipavca, Verdija, Gounoda, Delibesa, Leoncavalla. Gledateljice i gledatelje glazba je ponijela u dugom pljesku koji je snažno odjekivao za slovenske goste. Simpatični je maestro na odlasku solista s pozornice, zaustavio baritona Jakija Jurgeca i krenuo je bis, poznati „O, sole mio“, a polako su se pridruživali i ostali solisti. Publika je i dalje željela još, neki i na nogama, pa je maestro s orkestrom snažnom pljesku publike pridružio popularni Offenbachov „Can-can“, galop iz „Orfeja u podzemlju“, dirigirajući tako i orkestru i publici. Završno oduševljenje pružio je tenor Martin Sušnik izvedbom arije Riječanima od posebnog značenja – pobjedničku „Nessun dorma“.

U dobrom raspoloženju riječka publika gostovanje sjajnih glazbenika iz Maribora komentirala je riječima hvale i zahvale:

„Odličan koncert, poznate melodije i prekrasna atmosfera. Imam dojam da svi slavimo što možemo biti u kazalištu i uživati u kvalitetnim izvedbama“,

„Mariborska Opera oduvijek mi je bila pojam. Drago mi je što ih mogu gledati u svome gradu“,

„Hvala, Mariborčani, na prekrasnom koncertu i predivnoj energiji!“,

„Izvrsno! Puni su duha! Kada bi se Maribor, Ljubljana i Rijeka udružili, mogli bismo birati sve vrste najboljih glasova za najbolje uloge. Evo, imali smo pet soprana, svaki je različit. Bilo bi to zaista kao Bečka opera. Poznati program. Pjevači su stvarno odlični. A tenor… mislim da je najbolji kojega sam u Rijeci čula! Izvrstan“,

„Izdvojila bih ariju Tosce. Dirnula me u srce Vissi d’arte. Predivno“,

„Super! Fantastično! Prekrasne arije, odličan orkestar, odlični solisti!“.

Ne brinite, sjajna umjetnička ostvarenja Slovenskog narodnog gledališča Maribor moći ćete gledati i u studenome! Drama će gostovati s najpoznatijom ljubavnom pričom svih vremena, Shakespeareovom tragedijom „Romeo i Julija“ u režiji Aleksandra Popovskog 19. studenoga, dok mariborski Balet dolazi 22. studenoga s glazbeno-scenskim spektaklom „Carmina Burana“ Carla Orffa u koreografiji Edwarda Cluga.

Foto & Video galerija