„VODI ME NA CRVENKAPICU!”

8. ožujka 2017.

Predstava za djecu i obitelji Čuvaj se vuka ili Crvenkapica ponovno je na rasporedu od 9. do 11. ožujka 2017. u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku. U predstavi igraju Denis Brižić i Nika Ivančić. Autor adaptacije, redatelj i dramaturg Giorgio Amodeo seli priču o Crvenkapici iz šume u obiteljski dom gdje poslom zaokupljen otac i njegova zaigrana kćerkica pokušavaju kroz igru ispričati bajku po kojoj pamtimo djetinjstvo.

Skladatelj je Aleksandar Valenčić, scenografkinja Aleksandra Ana Buković, kostimografkinja Manuela Paladin Šabanović, oblikovatelj svjetla je Ivan Bauk, a asistent redatelja Edo Kalebić.

Predstava traje oko 45 minuta, 9. i 10. ožujka igra se u 12 sati, a 11. ožujka u 12 i 18 sati.

Iz medija

Vrlo zanimljiva scenografija, jednostavna i efektna, sa sklopivim sadržajima koji sobu pretvaraju u šumu i s pozadinskom zavjesom koja predstavlja pozornicu u pozornici, donijela je slikovno prepoznatljivu priču o Crvenkapici koju su razumjeli i najmlađi, zaigrani gledatelji.

Gloria Fabijanić Jelović, HRT Radio Rijeka

Predstava Giorgia Amodea tako na duhovit način ukazuje na današnje vrijeme u kojemu roditelji često nemaju vremena za djecu, a na ovaj način – kroz zajedničku igru – uspostavljaju blizak kontakt i posvećuju se jedni drugima. U glumačkoj suigri Denisa Brižića i Nike Ivančić susreli su se Brižićevo glumačko iskustvo i mladenačka glumačka energija Nike Ivančić koja je studentica glume. Iz te sinergije nastala je simpatična komorna predstava koju je, sudeći prema dugotrajnom pljesku, mlađa publika dobro prihvatila.

Kim Cuculić, Novi list