“ZAJC UZ VAS” – ONLINE #26

15. travnja 2020.

U utorak, 14. travnja, “Zajc uz vas online: Vremenska kapsula” program objavio je vrijedan dokument iz kazališne povijesti: pismo Viktora Cara Emina upućeno intendantu Narodnog kazališta “Ivan Zajc”, 28.10.1946. Pismo je nastalo neposredno nakon izvedbe drame Cara Emina “Na straži” u Narodnom kazalištu “Ivan Zajc”, u režiji Anđelka Štimca. Pismom se autor obraća intendantu Đuri Rošiću i zahvaljuje glumačkoj i autorskoj ekipi, te upravi kazališta. “Tipfeleri” u pisaćom mašinom kucanom pismu dirljivi su, autentični dokazi egzaltiranog raspoloženja autora. “Mogu vam reći, da je ono veče za mene bilo kao neka fantastična priča, a i ja u njoj kao neki akter. A na kakvom mjestu! U kojem domu! Pod kojom kupolom! Još jednom: svima hvala i mnogo najsrdačnijih pozdrava!”, riječi su pisca Viktora Cara Emina.

U večernjem terminu smo, poštujući mnogobrojne upite publike koji su to tražili, ponovili objavu snimke predstave “Turbofolk” u režiji Olivera Frljića koja je na sceni HNK Ivana pl. Zajca premijerno izvedena 2008. godine.

Pogledajte galeriju i pratite nas putem službene Facebook-stranice te ostalih društvenih mreža (Youtube, Instagram, Twitter). Online-program “Zajc uz vas” nastavlja objavljivati zanimljivosti iz kazališne povijest kroz program “Vremenska kapsula”!

 

Foto & Video galerija