“ZAJC UZ VAS” – ONLINE #31

20. travnja 2020.

Nedjelja je bila dan za obilježavanje mjesec dana kazališnog virtualnog programa na društvenim mrežama: Zajc uz vas online.

Prije točno mjesec dana, 19. ožujka, naše je kazalište zbog pandemije privremeno zatvorilo svoja vrata, ali ne i zaustavilo rad: pozornica je postala virtualna, ali umjetnici i publika su ostali povezani. Svakodnevno smo snimali nove i originalne glazbene, poetske, plesne i dramske minijature naših umjetnika, objavljivali zapise iz kuće, snimke predstava, proba, zanimljivosti iz kazališne povijesti…Sve je to “Zajc uz vas” online program koji je publika fantastično podržala i zahvaljujemo vam na tome današnjom objavom samo nekih od vaših brojnih i divnih reakcija! Vjerujemo da se uskoro vidimo i u živo!

Hvala Vam na radosti koje dijelite sa nama! (Nataša Semenčić Škoda)
Bravo, mislite na svoju vjernu publiku! Nadamo se da ce ova teška vremena proći i da ćemo opet moći uživati u predstavama i od srca pljeskati. (Danica Mandekić)
Čestitke za čitav on-line program! (Ana Anic)
Hvala Vam. Jedva čekamo da se vratimo❤(Nada Badurina)
Lijepo je to što radite. Lijepi izbor i izvedbe, nedostaje mi naše kazalište! (Miljenka Smokvina)
Divni ste mi svi u ovakvom kućnom izdanju! Mislim da nikad nismo bili prisniji umjetnosti nego sada s ovim jednostavnim,intimnim trenucima!Hvala vam puno! (Ivona Martina Nikolajević)
Bravo ljudi! Samo tako nastaviti dalje! Nemojte stati dok god možete. Hvala! (Bianca Neve)
Divna izvedba i mudre riječi. Ja zato uvijek kažem da bi umjetnici trebali biti na vlasti… (Lili Ex)
Dan se bijeli uz vas HVALA (Maja Badurina)
Hvala na predstavi i samo dajte još! (Ana Ćorić)
Prekrasna uspavanka! Uživala sam slušajući. Jako, jako lijepo i veličanstveno. (Irena Babić)
Bravo, dečki, izvrsna ideja i još bolja realizacija! Čestitke svima!!! (Jasmina Sikimić Cossetto)
Bravo! Bravissimo! Tri put hura za sve vas koji u tome sudjelujete! Da ča prvo otpuhne te korona viruse i se ostale nedaće i zla ovega svita! (Damir Peloza)
Bravo! Ne samo na odabiru ove pjesme, već i općenito na upoznavanju nama više manje nepoznate poezije. (Ana Anic)
Gledam svako veče nakon dnevnika na KanaluRi priču za laku noć. Prekrasno. Hvala vam svima što ste našli snage dati nam dio sebe i u ovim neobično teškim danima. Danima kakve nismo doživjeli ni mi “mladi starčići”, a niti naši roditelji koji preživjehu Drugi svjetski rat. Bojimo se nečega što ne znamo niti što je, ni gdje je, niti zašto je netko obolio a drugi nije, i na kraju, zašto je netko preminuo. A najgore je što ne znamo koliko će ovo još trajati. Hvala vam, dragi moji, još jedanput u nadi da ćemo se jednom vidjeti u našem dragom kazalištu. (Manon Giron)
Molim Vas prenesite svim djelatnicima HNK Ivana pl. Zajca najsrdačnije pozdrave i podršku u ovim vremenima. Oduševljena sam izborom koji nudite on line tako da moji učenici u virtualnim učionicama imaju priliku poslušati priče, basne i pogledati baletne i glazbene prizore koje ne mogu doživjeti u HNK Ivana pl. Zajca, nego na vlastitom kauču, u dnevnom boravku. Nadam se da će i dalje biti lijepih primjera na stranici Kazališta. Jako dobra ideja!
(Suzana Cvijić- Jeremić, prof.)

Pratite nas putem službene Facebook-stranice te ostalih društvenih mreža (Youtube, Instagram, Twitter). Online-program “Zajc uz vas” nastavlja objavljivati zanimljivosti iz kazališne povijest kroz program “Vremenska kapsula”!