Premijere opere, baleta i mjuzikla u jednoj pretplati!

6. rujna 2024.

Volite li glazbeni program poput opere, baleta i mjuzikla i uživate u svečanoj atmosferi premijernih izvedbi, preporučujemo vam Glazbenu premijernu pretplatu! U ovome pretplatničkom ciklusu po povoljnim cijenama uživat ćete u sedam probranih naslova, tri operna – „Napudraj joj lice“, „Arijadna na Naksosu“, „Manon Lescaut“, dva baletna – „Laurencia“ i „Pepeljuga“ te dva mjuzikla – „Sunset Boulevard“ i „Priča sa Zapadne strane“.

Prve izvedbe očekuju vas već u „vrućoj“ predsezoni. Atmosfera glamura, požude i skandala u komornoj operi Thomasa Adèsa „Napudraj joj lice“ uz vodstvo maestra Simona Dvoršaka i u režiji Eve Hribernik premijerno je na programu 18. rujna s početkom u 20 sati. Ogledalo raskalašenoga vremena suprotstavljenih morala u izvedbi solistica Sabine Cvilak i Karle Mazzarolli te solista Gregora Ravnika i Graemea Danbyja i danas će vas zamisliti.

Predsezonska „vrućina“ nastavlja se obnovom mjuzikla Andrewa Lloyda Webbera „Sunset Boulevard” 25. rujna s početkom u 19.30 sati. Pod ravnanjem maestra Matije Fortune, u režiji Renate Carole Gatice, Leonora Surian Popov i Damir Kedžo vraćaju se kao Norma Desmond i Joe Gillis te za riječku publiku iznova pokreću u potragu za slavom i svjetlima velike pozornice.

Nadalje, novu sezonu kao pretplatnica ili pretplatnik ciklusa glazbenih premijera otvorit ćete baletnim djelom koje je promijenilo klasični ples – „Laurencijom“ Vakhtanga Chabukianija. U koreografiji jedne od najvećih svjetskih balerina Nine Ananiašvili, uz Riječki simfonijski orkestar i ravnanje maestra Ivana Šćepanovića doživjet ćete minuciozan vez klasičnoga baleta i španjolske plesne tradicije.

Virtuozno glazbeno-dramsko djelo i jedan od vrhunaca stvaralaštva Richarda Straussa, „Arijadna na Naksosu“ pod palicom počasnoga dirigenta Riječkoga simfonijskog orkestra, maestra Villea Matvejeffa i u režiji Marina Blaževića otvorit će potpuno nove operne horizonte. Riječ je o jednoj od dramaturški najizazovnijih i ujedno najduhovitijih opera ikada napisanih i skladanih.

A opernu sezonu u 2025. godini nastavlja „Manon Lescaut“ Giacoma Puccinija redatelja Massima Pizzija Gasparona Contarinija. Kroz život i smrt naslovne junakinje, opera je posvećena promišljanju životnih izbora. Vrijeme je da Rijeka iznova shvati i upozna Manon i život.

U baletnoj verziji „Pepeljuge“ Sergeja Prokofjeva, u koreografiji Lea Mujića i uz Riječki simfonijski orkestar, otkrit ćete svu poeziju ljubavi generacijama omiljene bajke, koja će ovaj put biti smještena u mediteransko okruženje.

Koreografska zvijezda Leo Mujić te maestro Valentin Egel pripremaju jedan od najvećih mjuzikala svih vremena – „Priču sa Zapadne strane“ Leonarda Bernsteina. Moderni prikaz Romea i Julije Williama Shakespearea, smješten u četvrti Upper West Side u New Yorku 1950-ih. Osjetite svu zanos, moć, i konačno, nemoć ljubavi u dandanas aktualnom mjuziklu.

Požurite po najbolje mjesto u gledalištu i vidimo se već u srijedu 18. rujna na premijeri opere „Napudraj joj lice“!

 
Generalni pokrovitelj Baleta

Partner mediatico / Medijski pokrovitelj