ACOUSTIC PROJECT: HRVATSKA TRADICIJA KROZ PRIZMU SADAŠNJOSTI

6. listopada 2020.

„Izdvajati i kvalificirati pojedinačne glazbenike bilo bi podosta nepravedno prema odličnom ansamblu u cjelini. Dovoljno je tek reći da je glavna uspomena koju će jedan prosječni koncertni posjetitelj ponijeti sa sobom: posvemašnji užitak u muziciranju svih glazbenika, a publika na to ne može ostati imuna“, piše Helena Novak Penga o ansamblu Acoustic projekt za portal Klasika.hr.

Komornim koncertom “Acoustic project: Folklorna fuzija”, u nedjelju, 11. listopada, otvaramo niz komornih koncerata nove kazališne sezone 20/21. Ansambl Acoustic project je jedinstvena pojava na hrvatskoj glazbenoj sceni. U svojoj glazbi spajaju klasičnu glazbu sa širokim spektrom drugih glazbenih stilova poput jazza, tanga, rocka, orijentalne glazbe i dr., zbog čega imaju jasan pečat prepoznatljivosti.

Projekt “Folklorna fuzija” inspiriran je bogatstvom narodne tradicije ovih prostora, ocrtavanje naših korijena kroz prizmu sadašnjosti. Riječ je o novim autorskim skladbama inspiriranim hrvatskim folklorom, zanimljivim kako domaćoj, tako i stranoj publici. Project donosi vrijednost kulturnog proizvoda kao istinskog predstavnika identiteta jednog naroda i njegove kulture.

Ne propustite komorni koncert “Acoustic project: Folklorna fuzija” koji je na programu već u nedjelju, 11. listopada, s početkom u 19 sati.

 

Foto & Video galerija