ADVENT U ZAJCU

5. prosinca 2018.

U adventsko vrijeme HNK Ivana pl. Zajca više je od kazališta: ispred zgrade i u atriju Kazališta pripremili smo brojne posebne programe za djecu i odrasle.

Na maloj adventskoj pozornici na otvorenom, s pogledom na kazalište u svečanom ruhu, pridružite nam se na polusatnim Koncertićima i Pričaonicama božićnih bajki. Osigurani su topli napitci i mali zalogaji.

Prepoznatljivim i veselim božićnim pjesmama razveselit će vas naša sjajna pjevačica Katja Budimčić i gitarist Zvonimir Radišić u petak 7.12. i u četvrtak 13.12. od 18.30 do 19 sati. Poznatim božićnim pričama novi će karakter dati glumci Hrvatske drame Anastazija Balaž, Dean Krivačić i Jasmin Mekić u srijedu 12.12., ponedjeljak 17.12., četvrtak 20.12. i petak 21.12. od 18.30 do 19 sati.

U atriju Kazališta možete nam se prdiružiti u Božićnim lutkarskim radionicama i Kreativnom Pepco kutku. Božićne lutkarske radionice vode Giulio Settimo, ravnatelj Talijanske drame i članovi Riječkog kazališta mladih Kamov u ponedjeljak 10.12., petak, 14.12. i srijedu 19.12. od 18-19 sati.

U Kreativnom Pepco kutku, koji će voditi glumice Hrvatske drame Aleksandra Stojaković Olenjuk i Jelena Lopatić, u subotu 8.12. ujutro od 10 do 12.30 sati te u dva utorka poslije podne (11. i 18. 12.) od 18 do 19 sati, djeca će se igrati materijalima koje je osigurao Pepco Croatia d.o.o. Izrađivat će se ukrasi i igrati motivima nove premijere „Regoč“ autorice Ivane Brlić Mažuranić koju Hrvatska drama priprema za siječanj.

Dva subotnja prijepodneva rezervirajte za Božićnu kazališnu placu: 15. i 22.12. od 10 do 13 sati. Odaberite najoriginalniji božićni poklon u gradu ili darujte sebi šešir iz „Rigoletta“, lepezu iz „Traviate“, vojničku vreću iz „Jalte Jalte“, drvenu posudu iz “Legende o sv. Muhli“ ili stolac iz „Gospode Glembajevih“. Dok vi prebirete po uspomenama iz predstava, vaša se djeca mogu fotografirati s Djedom Božićnjakom! Službeni fotograf je Foto Kurti.
Osim što ćete sebe ili nekog dragog obradovati posebnim darom, pomoći ćete i obnovu kazališne zgrade. Sva će sredstva biti utrošena za nastavak obnove zgrade riječkog HNK.

Naravno, tijekom cijelog prosinca svakako posjetite kazališne programe; balete „Serenada & Allegro“ i „4 bolera“, Božićni cabaret u Delti 5, koncerte „Kaplan i Zajc vama za Božić“ te neizostavne Novogodišnje koncerte, a za djecu i obitelji tu je Novogodišnji koncert za djecu, „Veseli Božić nestašne djece“ i „Kazališna čarolija“.

U slučaju kiše i lošeg vremena, programi na otvorenom neće se održati.