ANA MARIJA BRĐANOVIĆ I DENI SANKOVIĆ NOVI SU ČLANOVI ANSAMBLA HRVATSKE DRAME

15. prosinca 2021.

Naša Hrvatska drama postala je bogatija za dva nova člana u ansamblu, Anu Mariju Brđanović i Denija Sankovića. Mladi glumci završili su studij Glume i medija na riječkoj Akademiji primijenjenih umjetnosti, a publika ih je već imala priliku upoznati u kazališnim projektima poput predstava „Naš odgoj“ redateljice Renate Carole Gatice i „Labuđeg jezera“ koreografa Staše Zurovca, a Ana Marija je nedavno zablistala u ulozi Roxane u predstavi „I Cyrano i djevojčica“ u režiji Guillerma Balda. Pitali smo ih što za njih znači ovaj korak te u kojim ćemo ih projektima ubrzo gledati.

 

Ana Marija Brđanović:

„Uzbuđena sam što sam dio ansambla. Iz Varaždina sam otišla tužna. Za mene je to značilo napuštanje grada uz čije sam kazalište rasla i odlazak od kazališta u kojem sam se zaljubila u kazalište.

Čim sam pogledala prvu predstavu u Rijeci više nisam bila tužna. Tijekom Akademije smo kao studenti pratili sve projekte koji su se odvijali na daskama “Zajca”, a u nekima smo imali priliku i sudjelovati. Gledali smo starije kolege i divili im se, učili od njih. Ansamble u “Zajcu” čine odlični glumci, plesači i glazbenici koji su prije svega divni ljudi, puni podrške, i otvorenog srca pristupaju novim kolegama. U takvom okruženju je ugodno raditi, i sretna sam da imam priliku biti ovdje.

Trenutno sudjelujem u “Čarobnoj fruli”, u “Poljubi me, Kato” i u predstavi “I djevojčica i Cyrano”, a iduće godine u projektu koji režira Franka Perković, “Na Tri kralja ili kako hoćete”. Tom projektu se izuzetno radujem!“

 

Deni Sanković:

“Nakon završetka Akademije, kroz sitne i pune tri godine iskusio sam kakav je život nezavisnog glumca. Rad u kazalištima u Hrvatskoj i inozemstvu neizmjerno me obogatio i ohrabrio kao čovjeka i kao umjetnika. Sada se s tim kovčegom vraćam u Rijeku, gdje sam rođen, gdje sam studirao i gdje sam upoznao i otkrio svoju ljubav prema umjetnosti, igri, kazalištu. Mnoge glumice i glumci iz ansambla čiji sam sada član inspirirali su me od djetinjstva, pa sve do akademskih dana. Od njih sam učio, uz njih sam maštao i zahvalan sam što ću s njima dijeliti kazališne daske, neki od njih su i moji prijatelji s Akademije s kojima sam ostvario svoje prve kazališne korake. Zaista je malo reći da sam sretan. Dječak u meni vrišti od sreće od dana kada sam upisao Akademiju, a sada u meni kuha neka nova radost koju jedva čekam podijeliti sa svima na sceni i u publici. Prva predstava u kojoj igram je “Kad je stao svijet” u režiji Vite Taufera u kojoj igram Inspektora.”

 

Ani Mariji i Deniju želimo dobrodošlicu i puno uspjeha!

 

Razgovarala Julia Vazniak