Anamarija Knego ususret gala koncertu „Antidiva“: „Spoj smo razumijevanja, iskustva i iskrene podrške“

25. siječnja 2023.

Sopranistica Anamarija Knego povela je svoje prijateljice i kolegice mezzosopranistice Dubravku Šeparović Mušović i Dianu Haller i prijatelje, violončelista Petra Kovačića i oboista Antonia Hallera na zanimljivo gala koncertno putovanje – Antidiva!

Izvedbom koncerta 1. veljače u 19,30 sati ravnat će maestro Hribernik, a zbor priprema Matteo Salvemini.

Za početak smo Anamariju Knego zamolili za nekoliko riječi o prijateljicama s kojima će na koncertu dijeliti pozornicu, te ju upitali što spremaju publici.

„Postoji nekoliko oblika prijateljstva koje ti život donosi, a meni se dogodio jedan poseban, koji je proizašao iz umjetnosti i posla kojim se bavimo. Nikad prije nisam srela osobe u svojoj struci toliko otvorene za istraživanje i pomicanje svojih granica u pjevanju i glumi kao što su Diana i Dubravka. Kad sam vidjela koliko volje, strasti, ljubavi za svoj umjetnički rad imaju obje, poželjela sam biti dio te priče.

Samo jedan mali primjer: Diana odradi jutarnju probu 600 km dalje od nas, potom sjedne u auto i vozi u Rijeku, gdje isti taj dan otpjeva drugu probu i onda sutradan vozi natrag kako bi pjevala predstavu! Vidjevši to, ostala sam bez riječi i shvatila da to znači biti istinska umjetnica.

A Dubravka, energija koja pršti na sceni, ostavljajući zadnji atom svojeg bića te riskirajući i istražujući… njezini izleti u nepoznate i nove stilove vrijedni su svake pohvale.

Svaka od nas izuzetno je snažna individua, a toliko smo različite da bi se čovjek mogao zapitati kakav je to spoj. To je spoj razumijevanja, životnog iskustva, izražene empatije, sposobnosti slušanja bez želje da se promijeni mišljenje ili stav druge osobe, iskrene podrške na sceni i izvan nje!

A sve to prati puno smijeha, jer kad god se pojavi Diana s njom dolazi i paket smijeha, šala i pozitivne energije koja mene osobno hrani. Spoj Dubravke i Diane je eksplozija humora do suza! I što drugo nego voljeti ih! To su uistinu divne osobe i istinske umjetnice.

Publika će moći doživjeti upravo taj izlet u nešto novo, snažno i izazovno. Mi smo u duši „kockari umjetnosti”. Tri žene kojima je glazba i pomicanje vlastitih granica hrana. Da nemamo takve izazove, nama bi umjetnički život bio monoton, ali mi ga malo „popaprimo“, dodamo neki novi začin pa pratimo što ćemo naposlijetku dobiti kao rezultat…”, iskreno kaže Anamarija Knego.

 

Razgovarala Andrea Labik

 
Generalni pokrovitelj Riječkoga simfonijskog orkestra