„BOEMI“ PRED PREPUNIM GLEDALIŠTEM, OPROŠTAJNA IZVEDBA U PONEDJELJAK!

16. studenoga 2019.

I treća je opera Puccini trilogije, nakon „Madame Butterfly” i „Tosce”, ispraćena ovacijama! Međunarodna solistička ekipa opere „La Bohéme” ostavila je snažan dojam na publiku u Noći kazališta.

Riječka publika, koja je ispunila gledalište do posljednjeg mjesta, tako je imala priliku pogledati obnovljenu predstavu s kojom će Opera HNK Ivana pl. Zajca u koprodukciji s Jyväskylä Operom, uskoro pakirati kofere za gostovanje u Finskoj i to za čak 11 izvedbi! Oni koji nisu uspjeli doći do ulaznica za večerašnju izvedbu, posljednju, oproštajnu izvedbu predstave mogu pogledati već u ponedjeljak 18. studenoga s početkom u 19 sati!

A kakav je dojam publici ostavila ova opera o mladim boemima i njihovim ljubavima i nedaćama uz nenadmašnu Puccinijevu glazbu:

„ Ako se ocjenjuje do pet, ja predstavi dajem deset“, „Izvedba je bila vrlo emotivna. Uz čistu scenografiju, jednostavne kostime nevezane uz ijedno razdoblje, glazbu i sjajno pjevanje, na pozornici nije nedostajalo raskoši. Impresivni solisti, a posebno Mimì (Marjukka Tepponen), svih su nas dirnuli”, „Čestitam orkestru i maestru Villeu Matvejeffu, veliki smo obožavatelji njegovog rada” „Ne gledam prvi put, volim režije Fabrizija Melana. Razveselila me vijest o obnovi ove lijepe predstave. Svi su divno pjevali”, „Potreslo me, posebno na kraju, ne mogu prešutjeti da su suze potekle. Prekrasna izvedba”, „Odlično, sve je sjajno otpjevano i odglumljeno. Istakla bih Rodolfa –Angelo Fiore pjeva vrlo čisto, čuje se svaka riječ. Divno”, „Volim ‘Boeme’, uvijek se raznježim. Kako bi drugačije bilo uz Puccinijevu glazbu, koju su Ville Matvejeff i riječki orkestar genijalno izveli!”,

Za posljednju izvedbu opere „La Bohéme” u Rijeci, u ponedjeljak 18. studenog, čekaju vas popularne cijene ulaznica koje možete kupiti na blagajni Kazališta ili klikom na link.

Prije obnove “La Boheme”, u sklopu Noći kazališta, u foyeru je predstavljen projekt Vremenska kapsula Zajc. Brojni zainteresirani mogli su čuti sve o procesu digitalizacije kazališnog arhiva kojom će se vrijedna arhivska građa učiniti dostupnom vanjskim korisnicima. Nakon službenog dijela predstavljanja, u foyeru je zavladala nostalgična atmosfera.  Otvoren je razgovor kroz koji su podijeljene uspomene na odlaske u kazalište, prve od mnogih koje će postati dijelom emocionalnog sadržaja nove Vremenske kapsule Zajc.

Foto & Video galerija