BOŽE JURIĆ PEŠIĆ U ULOZI PRINCA TAMINA: „UVIJEK JE POSEBAN OSJEĆAJ PJEVATI “ČAROBNU FRULU”“

13. prosinca 2022.

Najpopularnija Mozartova opera „Čarobna frula“, predstava koja je u režiji Renate Carole Gatice i pod ravnanjem maestra Valentina Egela prethodne sezone dobila čak dvije nagrade publike, za najbolju opernu predstavu te najbolju predstavu u cjelini, ponovno je na programu! Izvedbe pogledajte 15. ili 17. prosinca. Osim toga, za najmlađe smo pripremili adaptiranu varijantu ove opere-bajke koja je na rasporedu 13., 14. i 16. prosinca. U svim izvedbama ulogu Princa Tamina pjevat će novi član našeg opernog ansambla, tenor Bože Jurić Pešić. Operni solist već je riječkoj publici poznat po ulogama Rinuccia u „Gianniju Schicchiju“, Cassia u „Otellu“, Don Josea u komornoj „Carmen“, Lenskog u „Evgeniju Onjeginu“.

 

Uoči nastupa u novoj ulozi na riječkoj opernoj pozornici, Bože Jurić Pešić:

„Za svakog glazbenika, instrumentalista ili pjevača, izvođenje Mozartove glazbe je uvijek posebno jer zahtjeva jednu posebnu koncentraciju i spretnost. Ulogu Tamina pjevam već nekoliko godina u jednoj njemačkoj produkciji koja putuje po raznim njemačkim kazalištima, ali je nekoliko brojeva izbačeno, što znači da ću ulogu Tamina u cijelosti otpjevati baš tu, u HNK-u Ivana pl. Zajca. Moj glas je više spinto tenor koji ide ka jednom dramskom, te će zbog toga biti jako zanimljivo čuti takav tip tenora da pjeva Tamina. Obično ga, zadnjih 30-ak godina pjevaju lirski tenori dok su ga nekad izvodili tzv. Helden (herojski) tenori. Uvijek je poseban osjećaj pjevati „Čarobnu frulu“, tim više što u kući imamo šefa dirigenta koji je Nijemac, te izvrstan ansambl solista, Zbora, Orkestra i glumaca.

Publiku bih svakako pozvao na predstavu koju su upravo oni izabrali kao najbolju predstavu prošle sezone i ne sumnjam da će se izgubiti u čarobnom svijetu Papagena, Kraljice noći, Tamina, Sarastra i drugih „stvorenja“, tim više jer je scenski jako uzbudljiva.“

I mi se pridružujemo Božinom pozivu, odaberite izvedbu koja vam najviše odgovara i dođite uživati u slavnoj bajci – operi „Čarobna frula“!

 

Razgovarala Julia Vazniak

 
Partner mediatico / Medijski pokrovitelj