Čak pet nagrada riječkim “Curama” na Art Trema festu!

3. travnja 2024.

Autorski i izvođački tim dokumentarne predstave „Cure“ Tjaše Črnigoj i Kolektiva Igralke, u režiji Tjaše Črnigoj te koprodukciji Kolektiva Igralke, HNK-a Ivana pl. Zajca i Zavoda VIDNE ima čak pet razloga za slavlje – naime, osvojili su pet nagrada na ovogodišnjem 27. Art Trema festu srpskoga Gradskog kazališta Ruma, održanome od 27. do 31. ožujka!

Tako su naše „Cure“ dobitnice 3. brončane „Termine maske“ za najbolju predstavu festivala, koju su ravnopravno podijelile s predstavom „Naš sin“ Patrika Lazića, zatim Nagrade za najbolju scenografiju Ivana Botičkog i Tijane Todorović, posebne Nagrade za društveno angažirani teatar, Nagrade za najbolju predstavu po izboru Žirija aktivnih građana u kulturi te za najbolju žensku ulogu riječkoj glumici Anji Sabol iz Kolektiva Igralke.

Čestitamo i želimo nove uspjehe!

Podsjetimo, u travnju predstava „Cure“ gostuje na prominentnom festivalu hrvatske drame Marulićevi dani u Splitu. A uz nju će se u konkurenciji za festivalske nagrade naći naši „Rastanci“ Mani Gotovac u adaptaciji Elvisa Bošnjaka te „Slučaj vlastite pogibelji“ Kristiana Novaka u režiji Ivana Plazibata te koprodukciji s HNK-om u Varaždinu u okviru konzorcija K-HNK.