„CAVALLERIA RUSTICANA“ – OPERA KOJA JE PROSLAVILA MASCAGNIJA U PETAK PONOVNO NA POZORNICI!

4. siječnja 2022.

Pietra Mascagnija zovu „one opera man“, odnosno autorom jedne opere i to upravo slavne opere „Cavalleria rusticana“, priče o ljubavi, strasti i smrti, koja je na našem programu u petak 7. siječnja s početkom u 19,30 sati.

Mascagni je zahvaljujući ovoj činjenici još za vrijeme svoga života bio svrstan među najveće talijanske skladatelje. Koji je njegov fenomen? „Cavalleriju rusticanu“ visoko su ocijenili Mascagnijevi suvremenici poput Giuseppea Verdija i Petra Iljiča Čajkovskoga. Štoviše, Verdi je skladatelja nazvao svojim nasljednikom. Mascagni međutim, bez obzira na sve pohvale, okusivši uspjeh nije htio ići istim i lakšim putem razvijajući veristički smjer, nego su ga zanimale i nove teme.

Operu u riječkoj produkciji režirao je miljenik naše publike Dražen Siriščević, a dirigirat će još jedan miljenik, maestro Valentin Egel. U ulozi Santuzze naša je nacionalna operna prvakinja Kristina Kolar višestruko nagrađivana upravo za tu ulogu, posljednju je nedavno dobila Nagradu hrvatskog glumišta za predstavu u produkciji splitskog HNK-a. Partneri su joj Domagoj Dorotić kao Turiddu i Robert Kolar kao Alfio. Zanosna Lola je Emilia Rukavina dok je u ulozi Lucije Sofija Cingula.

Požurite po ulaznice jer u siječnju je samo jedna izvedba!

 
Medijski pokrovitelj / Partner mediatico