Čestitke nastavljaju pristizati: Osvrti na premijeru “U ritmu Broadwaya”

19. rujna 2023.

Mnogobrojne čestitke nastavljaju dolaziti u Leonorin sandučić povodom proslave 20. obljetnice umjetničkog rada i premijere „A ritmo di Broadway“ / „U ritmu Broadwaya“. U nastavku donosimo ulomke iz prvih osvrta na scensko putovanje životom i karijerom naše kazališne prvakinje:

„Neposredna, nasmijana, u elegantnoj crvenoj haljini koju je kreirala Katarina Baban, sjajno je stopila svoj glumački talent i glazbu. Svaki glazbeni broj, a bilo ih je osamnaest, spajala je zanimljivom pričom o svojim viđenjima ili uloge ili osobnih doživljaja i osjećaja, uvodeći na scenu svoje goste, drage kolege, prijatelje, svoju braću kao i svoje dvije kćeri. (…)

I kako je rekla Leonora, mnogi mjuzikle nazivaju lakim notama, no to baš i nije točno, jer ova glazbena forma traži spoj mnogih talenata, dobre glume, izvrsnog vokala i sjajnog plesača i sve to treba biti prirodno i tečno. I upravo je takva na ovoj obljetnici bila slavljenica Leonora Surian Popov koja je jednostavnošću, lakoćom glazbenog izraza, dobrom glumom, vedrinom i iskrenošću posve osvojila prepuno gledalište. (…)“ (Gloria Fabijanić Jelović, Radio Korzo)

„Bila je to večer satkana od poznatih brodvejskih melodija, sjećanja i mnogo emocija, a nastala je kao koprodukcija HNK-a Ivana pl. Zajca i B Glad produkcije. Priča umjetnički svestrane Leonore Surian Popov odvela je publiku na glazbeno putovanje kroz uspješnice iz najpoznatijih mjuzikala kao što su »Evita«, »Poljubi me, Kato«, »Sunset Boulevard«, »Chicago«, »Cabaret«, »Alladin«, »Jadnici«, »Producenti«, »New York, New, York«, »Mamma mia«, »Jalta, Jalta« i drugih. Time je Surian Popov »oživjela« 18 različitih ženskih likova. (…) U režiji i koreografiji Tihane Strmečki pojedine glazbene numere povezane su životnom pričom Leonore Surian Popov, njezinim kazališnim i privatnim životom u kojem je važna obitelj, sjećanjima i duhovitim anegdotama – sve to i na talijanskom i na hrvatskom jeziku.

Sve o čemu je Leonora Surian Popov sanjala kao djevojčica joj se i ostvarilo, s njezinom porukom publici da se snovi zaista mogu ostvariti.“ (Kim Cuculić, Novi list)

“La primadonna del Teatro Nazionale Croato “Ivan de Zajc”, Leonroa Surian Popov, ha celebrato con un magico concerto-spettacolo intitolato “A ritmo di Broadway” i suoi primi vent’anni di carriera. Lo spettacolo, con la regia e coreografia di Tihana Strmečki e testo do Igor Weidlich / Giuseppe Nicodemo, è voluto essere un omaggio ai suoi collaboratori, alla sua famiglia, ma anche al numeroso pubblico che l’ha sostenuta e seguita in questi due decenni di carriera. (…)” (Stella Defranza, La Voce del popolo)

Leonorinu scensku priču imat ćete prilike ponovo poslušati i pogledati krajem ovog mjeseca, točnije, 30. rujna u 20 sati.

 
Partner mediatico / Medijski pokrovitelj