DOBRE VIJESTI! RIJEČKA OPERA POSTAJE BOGATIJA ZA JEDNOG TENORA – DOMAGOJA DOROTIĆA!

27. siječnja 2020.

Dobre vijesti! Riječka Opera postaje bogatija za jednog tenora – Domagoja Dorotića! Nakon oduševljenja koje je izazvao svojom debitantskom ulogom u Rijeci, Cavaradossija u Puccinijevoj “Tosci”, a koju možete ponovno pogledati 27. i 29. siječnja, Domagoj Dorotić će se 1. veljače pridružiti riječkom ansamblu kao prvak Kazališta.

 

Ovom smo prilikom razgovarali s novim prvakom Kazališta želeći saznati više o njegovom pridruživanju riječkom opernom timu, a doznali smo i puno više od toga.

 

Postali ste novim solistom riječke Opere – kako je došlo do ove suradnje?

 

Sve je počelo pozivom tadašnjeg ravnatelja Opere, Petra Kovačića, zbog sudjelovanja u produkciji “Tosce”. Do tada sam radio u više produkcija “Tosce”, od kojih jednu baš s Kristinom Kolar, koja mi je bila partnerica i u Rijeci, tako da sam ovu ponudu objeručke prihvatio. No, ključne su bile probe u riječkom “Zajcu”. Svidjela mi se atmosfera, kolege – jako je važno biti okružen kvalitetnim ljudima, profesionalcima. Vrlo brzo se pokrenuo razgovor o mogućoj daljnjoj suradnji.

 

Što prelazak u Rijeku znači za vašu karijeru?

 

To je naravno velika stvar za moj profesionalni razvoj. Ovdje su izvrsni tehnički uvjeti, izrazito mi odgovara velika riječka pozornica, iznimno kvalitetan orkestar i zbor – sve mi se svidjelo. Tu je i faktor morskog zraka koji je puno bolji za nas pjevače od onog kontinentalnog, a i korijeni me vuku k moru.

 

Osim Cavaradossija u “Tosci”, koja je ponovno na rasporedu 27. i 29 siječnja, što nam možete otkriti, koje vas uloge očekuju?

 

Ne bih još ništa otkrivao, ali mogu reći da je ozbiljan i inovativan program koji riječko Kazalište njeguje, upravo kakav je važan za moj pjevački razvoj, bio ključan faktor za ovu odluku. Spremaju se veliki izazovi.

 

Ovoga ljeta očekuje vas i Pula i Ljetna klasika…

 

Tako je, ovoga se ljeta “Tosca” seli u pulsku Arenu čemu se izrazito veselim. Prije dvadesetak godina pjevao sam u Areni kao zborist u “Aidi” zagrebačkog HNK. Bit će uzbudljivo vratiti se na tu pozornicu s ovom produkcijom “Tosce”.

 

Hvala vam i radujemo se vašim nastupima na riječkoj pozornici!