Giuseppe Nicodemo, Serena Ferraiuolo, Annamaria Ghirardelli, Giulio Settimo

Dodijeljene nagrade publike za najbolja umjetnička ostvarenja Talijanske drame

30. rujna 2023.

Najbolja predstava u programu Talijanske drame HNK Ivana pl. Zajca u sezoni 2022./2023. prema glasovima publike je… „Enrico IV“ Luigija Pirandella u režiji Marca Lorenzija!

Ususret novoj izvedbi „A ritmo di Broadway“, održana je već tradicionalna dodjela nagrada publike za najbolja umjetnička ostvarenja u programu „Zajca“. Čast da otvori niz dodjela pripala je Talijanskoj drami i njezinim voditeljima, ravnatelju Giuliu Settimu i glumcu Giuseppeu Nicodemu.

Uz Nagradu publike „Giulio Marini“ za najbolju predstavu u prošloj sezoni, voditelji su obznanili i dobitnike Nagrada „Raniero Brumini“ te „Gianna Depoli“. Nagrada za najbolju mušku ulogu otišla je u ruke Enrica IV, točnije, Aleksandra Cvjetkovića. Ako ste prošle sezone propustili njegovo ludilo na pozornici, imate sreće jer u tekućoj sezoni repriziramo jedan od karijernih vrhunaca riječkog kazališnog prvaka u režiji Marca Lorenzija.

Nagrada za najbolju žensku ulogu uzela je Serena Ferraiuolo koju je publika nagradila kao Angélicu u suvremenoj adaptaciji Ariostovog djela „Orlando furioso“, u režiji Jazmín Sequeire.

Dodjele nagrada nastavljaju se i kroz listopad. Opera će nagrade podijeliti već u ponedjeljak, tik pred drugu izvedbu opere „Anne Bolena“. Hrvatska drama nagrade će dodijeliti 6. listopada poslije izvedbe „Rastanaka“, dok je Balet svoju dodjelu nagrada pripremio za 23. listopad.

Foto & Video galerija
Partner mediatico / Medijski pokrovitelj