Janko Popović Volarić, Tanja Smoje, Judita Franković Brdar, Deni Sanković

„Enigmatske varijacije“ najbolja predstava Hrvatske drame, Tanja Smoje i Deni Sanković nagrađeni za najbolje uloge

7. listopada 2023.

Predstava “Enigmatske varijacije” Éric-Emmanuela Schmitta u režiji Neve Rošić, ostvarena u koprodukciji s HNK-om u Zagrebu, najbolja je predstava u programu Hrvatske drame “Zajca” prošle kazališne sezone prema mišljenju publike. Predstava koju izvode glumci Aleksandar Cvjetković i Luka Dragić osvojila je najveći broj glasova kazališnih posjetiteljica i posjetitelja što joj je donijelo Nagradu publike „Zlata Nikolić“ za najbolju predstavu u cjelini.

Nagrada publike “Andreja Blagojević” za najbolje ostvarenu žensku ulogu u programu Hrvatske drame u sezoni 2022./2023. otišla je u ruke Tanje Smoje koju je publika nagradila za za ulogu Luz u predstavi “Rastanci” Mani Gotovac u režiji Anastasije Jankovske i ulogu Gradisce u predstavi “Amarcord” Federica Fellinija i Antonia Guerre u adaptaciji i režiji Luciana Delprata.

Deni Sanković dobio je Nagradu publike “Galiano Pahor” za najbolje ostvarenu mušku ulogu, a zaslužio ju je dvjema svojim ulogama, ulogom Victora u predstavi “Yerma” Federica Garcíje Lorce u režiji Rajne Racz i ulogom Titte u predstavi “Amarcord”.

Juditi Franković Brdar i Janku Popoviću Volariću nagrade za gostujuće umjetnike.

Obznanjeno je to na svečanoj dodjeli nagrada kroz koju je vodila glumica Aleksandra Stojaković Olenjuk, a na kojoj su uz dobitnike nagrada za najbolja umjetnička ostvarenja ansambla Hrvatske drame, obznanjeni i dobitnici nagrada publike za najbolja ostvarenja gostujućih umjetnica i umjetnika prošle sezone u “Zajcu”. Tako je Judita Franković Brdar drugu godinu za redom osvojila riječku publiku, koja ju je ove godine nagradila za ulogu Yerme u istoimenoj predstavi. Uloga Luva u predstavi “Rastanci” Janku Popoviću Volariću donijela je nagradu publike za najbolje ostvarenje gostujućeg umjetnika prošle sezone.

Čestitamo!

Foto & Video galerija

Foto: Jan Mastrović