INTERNACIONALNI USPJESI RIJEČKIH OPERNIH UMJETNIKA KOJIMA SE PONOSIMO!

1. siječnja 2020.

Riječka Opera i dalje niže međunarodne uspjehe! Njezinu kvalitetu i status potvrđuju ne samo uspjesi domaćih produkcija, već i brojna gostovanja i koprodukcije te gostovanja riječkih solista diljem Europe.

Operni prvaci Anamarija Knego i Aljaž Farasin nastupit će u glavnim ulogama, Mimi i Rodolfa, na premijernoj izvedbi Puccinijeve opere “La Boheme” u finskoj Jyväskylän Operi na Silvestrovo, a svoje će uloge tumačiti u izvedbama opere sve do 24. siječnja. Predstava u režiji Fabrizija Melana  obnovljena u koprodukciji s  Jyväskylä operom, ove je jeseni na riječku opernu pozornicu dovela međunarodnu solističku podjelu predvođenu finskom sopranisticom  Marjukkom Tepponen, a sada je red na riječkim snagama predstaviti se pred finskom publikom.

Kada je riječ o gostovanjima, podsjetimo i na nedavni uspjeh nacionalne prvakinje riječke Opere Kristine Kolar koja je pjevala naslovnu ulogu u Puccinijevoj operi “Turandot” na otvorenju operne sezone u Teatru “Giuseppe Verdi” u Trstu pod dirigentskim vodstvom Nikše Breze, u režiji  Katije Ricciarelli i Davidea Garattini Raimondija.

Riječki bas Slavko Sekulić također uskoro kreće na gostovanja, pjevat će ulogu Jacopa Fiesca u Verdijevoj operi “Simon Boccanegra” u opernim kućama Graza i Maribora.

Podsjećamo i na to da će riječka Opera u ljeto 2020. svoje produkcije predstaviti na jednom od najprestižnijih europskih opernih festivala, Savonlinna Opera Festivalu u Finskoj. Ljubitelje ovog prestižnog opernog festivala očekuju dvije riječke operne predstave: “Julije Cezar u Egiptu” Georga Friedricha Handela u dramaturgiji i režiji Marina Blaževića te “Werther” Julesa Masseneta u režiji Fabrizija Melana.

Čestitamo svim našim umjetnicima i zahvaljujemo im na dobrim glasovima riječke Opere koje nose u svijet.