IŠČEKIVANA PREMIJERA NAJPOZNATIJE MASCAGNIJEVE OPERE “CAVALLERIA RUSTICANA”: DONOSIMO FOTOGRAFIJE S PROBE

26. siječnja 2021.

Premijera opere “Cavalleria rusticana” pod ravnanjem maestra Paola Bressana već je sutra, 27. siječnja, s početkom u 19,30 sati, a reprizna je izvedba u subotu, 30. siječnja, u isto vrijeme. Skladatelj Pietro Mascagni operu je napisao za natjecanje opernih jednočinki u Rimu 1888. godine. Tada je “Cavalleria rusticana” doživjela svoj trijumf, a visoko su ju ocijenili i Mascagnijevi suvremenici poput Giuseppea Verdija i Petra Ilijiča Čajkovskog. Verdi je mladog skladatelja čak nazvao svojim vjerojatnim nasljednikom. Međutim, Mascagni ovu operu nikada kasnije nije uspio nadmašiti te je “Cavalleria rusticana” ostala najslavnijom u njegovom opusu.

Svoju veliku popularnost “Cavalleria rusticana” je zadržala do danas, čak i oni koji sebe ne smatraju ljubiteljima opere, prepoznat će njezin intermezzo – definitivno najpopularniji intermezzo među svima.

Riječka produkcija “Cavalleriu rusticanu” donosi na pozornicu istinito i žestoko. “Svatko je od nas u svome vijeku trpio košmare, sudarao se sa suprotnostima, nailazio na raskrižja, na kojima je trebao odlučiti o svome pravome putu. Možda ne ovako silovitoga intenziteta, jer život ipak nije opera, ali opera sigurno jest život,” kaže redatelj Dražen Siriščević i potom dodaje: “Vidi li tko tu izlaz? Pronađite ga vi, svojim dolaskom u kazalište koje nikada ni pod koju cijenu nemojte prestati vjerovati!”

Pogledajte fotografije s generalne probe i vidimo se na izvedbama!

Foto & Video galerija