ISPREPLETANJE ANTIČKOGA I SUVREMENOGA U UZBUDLJIVOJ BALETNOJ “ODISEJI”

30. listopada 2021.

Uzbudljivo plesno putovanje dvaju Odiseja, antičkoga i suvremenoga, varljive emocije i odnosi u jedinstvenoj baletnoj „Odiseji“ koreografskoga tandema Walera Matteinija i Ine Broeckx ponovno na našoj pozornici čak četiri večeri za redom – 3. studenoga u sklopu projekta pod pokroviteljstvom PGŽ-a “(Za)voli kazalište”, 4. studenoga u slobodnoj prodaji i pretplati “Bez COVID-potvrde”, 5. studenoga u slobodnoj prodaji i pretplati VP te 6. studenoga u slobodnoj prodaji i pretplati PP.

Prva asocijacija na Odiseja je Homerov heroj. Međutim, Walter Matteini i Ina Broeckx antičke likove promatraju i iz perspektive realnoga suvremenog svijeta i čovjeka. Odisejevo herojstvo suprotstavlja se njegovim manama poput pretjerane ambicije, sebičnosti, egocentričnosti odnosno Odiseju Antiheroju. Posebnu simboliku u predstavi ima i impresivan zid scenografkinje Aleksandre Ane Buković kojega je nemoguće prijeći.

Nabavite ulaznicu na vrijeme i krenite s nama na zajedničko putovanje krajolicima prošlosti i sadašnjosti naslikanima plesnim pokretom!

 

Foto: Fanni Tutek-Hajnal